Δήλωση σοκ από τον Τούρκο ιδιοκτήτη της BioNTech: «Σύντομα ξεκινάμε εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού σε μωρά από 6 μηνών»


 Τον Ιούνιο ξεκινάνε οι εμβολιασμοί στα παιδιά 12-15 ετών

Σοκ έχει προκαλέσει η δήλωση του Τούρκου ιδρυτή της BioNTech Ογούρ Σαχίν, ο οποίος υποστήριξε πως μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα έχει αποτελέσματα από δοκιμές του εμβολίου που ανέπτυξε μαζί με την Pfizer για μωρά από έξι μηνών, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού σε μωρά! 


Ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε πως πιθανότατα από Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στα παιδιά 12 έως 15 ετών. 


«Τον Ιούλιο μπορεί να είναι διαθέσιμα τα πρώτα αποτελέσματα για παιδιά από πέντε έως 12 ετών, τον Σεπτέμβριο για τα μικρότερα παιδιά», δήλωσε ο Ουγούρ Σαχίν στο Spiegel και πρόσθεσε πως χρειάζεται ένα διάστημα τεσσάρων με έξι εβδομάδων προκειμένου να αξιολογηθούν τα δεδομένα.


«Αν όλα πάνε καλά, μόλις αξιολογηθούν τα δεδομένα, θα μπορέσουμε να υποβάλουμε την αίτηση για έγκριση του εμβολίου για όλα τα παιδιά στην αντίστοιχη ηλικιακή ομάδα σε διάφορες χώρες», είπε.


Εκπρόσωπος της BioNTech επιβεβαίωσε το χρονοδιάγραμμα για τα αποτελέσματα των δοκιμών σε παιδιά μικρότερης ηλικίας.


Στην τελευταία φάση για εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών


Οι BioNTEch και Pfizer ζήτησαν από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ αυτόν τον μήνα να εγκρίνουν άδεια επείγουσας χρήσης του εμβολίου τους για εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών.


Ο Σαχίν δήλωσε στο Spiegel πως η εταιρεία είναι «στα τελευταία στάδια πριν από την υποβολή» στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές του εμβολίου της για παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω. Η αξιολόγηση αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις με έξι εβδομάδες, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανό το εμβόλιο της BioNTech να λάβει έγκριση για χρήση στην ΕΕ από αυτή την ηλικιακή ομάδα ήδη από τον Ιούνιο. 


Δοκιμή που δημοσιοποιήθηκε στα τέλη Μαρτίου έδειξε πως το εμβόλιο των δύο εταιρειών κατά της COVID-19 είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και παράγει ισχυρή ανοσοαπόκριση σε εφήβους.


Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, που χορηγείται σε δύο δόσεις, έχει ήδη λάβει άδεια χρήσης για όσους είναι 16 ετών και άνω.


Οι νέοι είναι λιγότερο πιθανό να νοσήσουν σοβαρά από COVID-19 και πιο πιθανό να μολυνθούν χωρίς να παρουσιάσουν συμπτώματα, με αποτέλεσμα να μεταδίδουν τους την COVID-19 στους άλλους.


Δηλώσεις που προκαλούν συνάμα τρόμο, καθώς οι «ειδικοί», όπως ο Μανώλης Δερμιτζάκης έχουν υποστηρίξει τις προηγούμενες ημέρες πως για να επιστρέψουμε στην «κανονικότητα» θα πρέπει να εμβολιαστούν και τα παιδιά. 

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα παραπάνω «δικαιώματα» που θα έχουν οι εμβολιασμένοι, δημιουργώντας και με τη βούλα μία κοινωνία δύο ταχυτήτων. Και όλο αυτό... ενώ δεν είναι κανείς απολύτως βέβαιος ούτε για την αποτελεσματικότητα, αλλά ούτε και για την ασφάλεια των εμβολίων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :