ΕΚΤΑΚΤΟ: Ξεκίνησε η σφαγή – Οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν χωριά στο Ντονέτσκ – Οι ρωσόφωνοι κατέρριψαν Bayraktar

 ”Κόλαση” φωτιάς

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς το Κίεβο με την υποστήριξη των ΗΠΑ και της Τουρκίας, αποφάσισαν να ”σπείρουν” αίμα και θάνατο! 

Ουκρανικοί ένοπλοι σχηματισμοί, εδώ και λίγες ώρες βομβαρδίζουν το χωριό Aleksandrovka στα περίχωρα του Ντονέτσκ.  

‘Στις 20:50, ξεκίνησε ο βομβαρδισμός του χωριού Aleksandrovka”, ανέφερε ο ρωσόφωνος στρατιωτικός Aleksey Kulemzin. 

Επιπλέον, σύμφωνα με το τμήμα άμυνας των ρωσόφωνων, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας βομβάρδισαν επίσης το χωριό Leninskoye. στο νότιο τμήμα της δημοκρατίας. Ο βομβαρδισμός ξεκίνησε στις 16:45. 

Βέβαια οι ρωσόφωνοι απάντησαν στις ουκρανικές προκλήσεις, καθώς κατέρριψαν UAV Bayraktar στην περιοχή του Pervomaisk.

Η Ρωσία “χαρτογραφεί” τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ

 

 

Δεδομένα που αποκτήθηκαν από τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightRadar, επιβεβαιώνουν την πτήση τουλάχιστον δύο ρωσικών αεροσκαφών A-50 Aerial Early Warning and Control (AEW & C), στα δυτικά σύνορα της χώρας.

Δύο ρωσικά αεροσκάφη A-50 απογειώθηκαν από το Ιβάνοβο (150 μίλια βορειοανατολικά της Μόσχας) και προσγειώθηκαν στο Ροστόφ (κοντά στο τα σύνορα με την Ουκρανία) και το Καλίνινγκραντ (ρωσικός θύλακας μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας).

Το A-50 AEW & C, προορίζεται για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση αεροπορικών, θαλάσσιων και επίγειων μέσων, καθορίζοντας τη θέση, τη διεύθυνση και την ταχύτητα τους. Τα δεδομένα αντικειμένων που συλλέγονται από το αεροσκάφος Α-50 μεταφέρονται σε κέντρα διοίκησης. Επιπλέον, αυτό το αεροσκάφος AWACS είναι σε θέση να κατευθύνει τα αεροσκάφη να επιτεθούν εναντίον εναέριων και επίγειων στόχων.

Το A-50 μπορεί να πετάξει τέσσερις ώρες στα 1.000 χιλιόμετρα από τη βάση του με μέγιστο βάρος απογείωσης 190 μετρικούς τόνους (420.000 λίβρες). Το αεροσκάφος μπορεί να ανεφοδιαστεί από αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού Il-78.

Τα δύο Ρωσικά αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου Α-50 με αριθμούς 93966 και 94268 στην ουρά τους, αναπτύχθηκαν εν μέσω άνευ προηγουμένου ρωσικής στρατιωτικής δραστηριότητας κοντά στα σύνορα με τις χώρες της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.

Τα παραπάνω ρωσικά  αεροσκάφη ουσιαστικά “χαρτογράφησαν” τη διάταξη δυνάμεων (Orbat) του ΝΑΤΟ  και των χωρών στην περιοχή από Ουκρανία έως και τις Βαλτικές χώρες, προκειμένου  να γνωρίζουν για τυχόν μεταφορά και μετακινήσεις δυνάμεων και μέσων, καθώς και να διαπιστώσουν το βαθμό ετοιμότητάς τους. 

loading...