Εμβόλιο AstraZeneca: Παύση εμβολιασμών στους κάτω των 50 ετών συστήνεται στη Βρετανία


 Πολλές συζητήσεις και προβληματισμό έχει προκαλέσει το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού μετά τα περιστατικά θρομβώσεων σε ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί με αυτό.


Η Δρ. Maggie Wearmouth, μέλος της μεικτής επιτροπής εμβολιασμού και ανοσοποίησης (JCVI) στη Μεγάλη Βρετανία πρότεινε να σταματήσει η χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου σε άτομα κάτω των 50 ετών όσο ερευνώνται τα περιστατικά θρομβώσεων.


“Το θέμα είναι η ασφάλεια και η εμπιστοσύνη του κοινού. Δεν θέλουμε να συγκαλύψουμε τίποτα από αυτά που πρέπει να γνωρίζει το κοινό”, είπε ο Δρ. Maggie Wearmouth.


Υπενθυμίζεται ότι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αναστέλλει τις δοκιμές του εμβολίου σε παιδιά και εφήβους αναμένοντας τη γνωμοδότηση της αρμόδιας βρετανικής ρυθμιστικής αρχής.“Παρότι δεν υπάρχει ανησυχία όσον αφορά την ασφάλεια της παιδιατρικής κλινικής δοκιμής”, στο πλαίσιο μικρής μελέτης στη Βρετανία, “αναμένουμε συμπληρωματικές πληροφορίες από τη Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA), για τα σπάνια κρούσματα θρόμβωσης που αναφέρθηκαν σε ενήλικες, πριν προχωρήσουμε σε νέους εμβολιασμούς στην κλινική δοκιμή”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του βρετανικού πανεπιστημίου.


“Γονείς και παιδιά θα πρέπει να συνεχίσουν να μεταβαίνουν στις προγραμματισμένες επισκέψεις και μπορούν να επικοινωνούν με τις εγκαταστάσεις όπου διεξάγεται η δοκιμή αν έχουν ερωτήσεις”, προστίθεται στην ανακοίνωση.


Πηγή πληροφοριών: Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια :