Μετά από 5,5 μήνες σκληρού lockdown και 2 εκατ. εμβολιασμένους: «Μας ξέφυγε η πανδημία» λέει ο Ν.Καπραβέλλος

 Πόσο πιο αποτυχημένοι;

Την παραδοχή ότι για ακόμα μία φορά η πανδημία του κορωνοϊού έχει ξεφύγει, έκανε ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ του «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Μετά από 5,5 μήνες σκληρού lockdown σε όλη τη χώρα, μετά από σχεδόν 2 εκατ. εμβολιασμένους πολίτες, εξακολουθούμε να μετράμε 3 νεκρούς ανά ώρα.

«Είναι φρίκη, εικόνες τριτοκοσμικές, ασθενείς να διασωληνώνονται σε απλό θάλαμο», σημείωσε, ενώ σχολίασε πως δεν ξέρει πού θα φτάσει η κορύφωση του τρίτου κύματος, διερωτώμενος πώς είναι δυνατόν να κάνεις πολιτική τουρισμού με αυτή την εικόνα.

«Μας έχει ξεφύγει για ακόμη μια φορά η πανδημία» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ν. Καπραβέλος, που επισήμανε πως πρέπει να στραφούμε σε πολλά τεστ και όχι σε περιορισμό της ανθρώπινης δραστηριότητας, συμπληρώνοντας πως «πρέπει να γίνει σωστή ιχνηλάτηση και να τους απομονώσουμε»

Θετικό χαρακτήρισε το μέτρο με τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, σχολιάζοντας και την κατάσταση με τους εμβολιασμούς. «Έχουμε φτάσει σε μια κόπωση που κάνουμε χαρακίρι» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε πως αν δεν ήταν οι εμβολιασμοί, το τρίτο κύμα θα είχε τα εκρηκτικά χαρακτηριστικά του δεύτερου. «Αν το κάναμε από τον Ιανουάριο, δεν θα είχαμε αυτό το τρίτο κύμα. Τα πολλά τεστ και οι εμβολιασμοί είναι η λύση ελέγχου της πανδημίας», κατέληξε ο Ν. Καπραβέλος.

loading...