Ελλάδα – Επίπεδο 4: Αμερικανοί Μην ταξιδεύετε…

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 —

Το ECDC είναι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων που ελέγχει και καταγράφει την επιδημία του κορωνοϊού στα κράτη – μέλη της ΕΕ. Στους αναθεωρημένους χάρτες που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη το βράδυ, η Ελλάς βρίσκεται με χρώμα πράσινο (ασφαλής ζώνη), που σημαίνει ότι βρίσκεται σε πολύ ευνοϊκή θέση.

Επίσης αμερικανικά πρακτορεία τουρισμού (tours operation) ανακοινώνουν ότι ο Αμερικανοί προτιμούν την Ελλάδα για διακοπές στην Ευρώπη!

Ωστόσο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ μποϋκοτάρει την Ελλάδα ως ασφαλή τόπο για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα. Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί το ηλεκτρονικό μήνυμα (SMS) που αποστέλλεται σε Αμερικανούς υπηκόους που ζουν σε Ευρωπαϊκές χώρες, με τίτλο:

Ελλάδα – Επίπεδο 4: Μην ταξιδεύετε!

«Μην ταξιδεύετε στην Ελλάδα λόγω του COVID-19. Διαβάστε τη σελίδα COVID-19 του Υπουργείου Εξωτερικών προτού προγραμματίσετε διεθνή ταξίδια. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχουν εκδώσει μια Ειδοποίηση Υγείας Ταξιδιού Επιπέδου 4 για την Ελλάδα λόγω του COVID-19, υποδεικνύοντας ένα πολύ υψηλό επίπεδο COVID-19 στη χώρα. Επισκεφθείτε τη σελίδα COVID-19 της Πρεσβείας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το COVID-19 στην Ελλάδα.

Διαβάστε τη σελίδα πληροφοριών χώρας.

Εάν αποφασίσετε να ταξιδέψετε στην Ελλάδα:

Δείτε την ιστοσελίδα της Πρεσβείας των ΗΠΑ σχετικά με το COVID-19.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του CDC στο Travel και το COVID-19.

Εγγραφείτε στο Πρόγραμμα εγγραφής Smart Traveller (STEP) για να λαμβάνετε μηνύματα ασφαλείας και διευκολύνετε τον εντοπισμό σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθήστε το Υπουργείο Εξωτερικών στο Facebook και το Twitter.

Ανατρέξτε στην Έκθεση για το έγκλημα και την ασφάλεια για την Ελλάδα.

Οι πολίτες των ΗΠΑ που ταξιδεύουν στο εξωτερικό πρέπει πάντα να έχουν σχέδιο έκτακτης ανάγκης για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ελέγξτε τη λίστα ελέγχου του ταξιδιώτη. Τελευταία ενημέρωση: Επανέκδοση με ενημερώσεις στις πληροφορίες COVID-19.»!

Το παραπάνω ηλεκτρονικό μήνυμα μου το έστειλε φίλος μου από ευρωπαϊκή χώρα, όπου διαβιεί με την οικογένειά του, που μετανάστευσε λόγω Μνημονίων!

Όσον αφορά το μήνυμα, είναι ένα πρώτο δείγμα του “φιλέλληνα” Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν!!

Ο Μητσοτάκης ακόμη είναι όμηρος του Σημιτικού ΕΛΙΑΜΕΠ…

Στις 21 Απριλίου 2021 ο Υποστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (Αμφικτύων), συγγραφέας και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, μου έστειλε το παρακάτω ενημερωτικό και επίκαιρο άρθρο του και νομίζω είναι χρήσιμο να το μοιραστώ μαζί σας:

«Όντως η Ελλάδα δεν έχει διαμορφώσει Εθνική Στρατηγική διαχρονικώς. Ένεκα τούτου και η αντίφαση, άλλα θέλει ο Ελληνικός λαός και διαφορετικά πράττουν οι εκάστοτε Κυβερνήσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν δημιουργείται Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, για να έχει ευελιξία υποχωρήσεων το κατεστημένο.

Ο λαός θέλει Εθνική Ανεξαρτησία και Εδαφική Ακεραιότητα. Όμως οι κυβερνήσεις του παρέδωσαν:

Τη μισή Κύπρο και τα Ίμια στους Τούρκους, υποθήκευσαν τα κυριαρχικά δικαιώματα στα Χωρικά μας Ύδατα (Χ.Υ) αντί των 12 Ν.Μ στα 6 Ν.Μ και τη χάραξη ΑΟΖ στο Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο (σύνδεση με ΑΟΖ Κύπρου), παρέδωσαν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στον εθνικό εναέριο χώρο του Αιγαίου και του FIR Αθηνών (με τις συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις και παραβάσεις), απεμπόλησαν τα δικαιώματα εξόρυξης υδρογονανθράκων στο Αιγαίο (ακόμη και εντός των Χ.Υ) ανέχονται και τηρούν με ευλάβεια το “casus belly”, δέχονται τις ιταμές απειλές, προκλήσεις και διεκδικήσεις της Άγκυρας στη μισή Ελλάδα κ.α. και συνεχίζουν ακόμη τον διάλογο!

Για τη χώρα μας εθνική στρατηγική εκλαμβάνεται το δόγμα “δεν διεκδικούμε τίποτα και δεν δίνουμε τίποτα”! Τούτο είναι το πιο βλακώδες, αντιπαραγωγικό και εθνομηδενιστικό δόγμα.

Διπλωματικά τούτο εκφράζεται “μια μόνο διαφορά έχουμε με την Τουρκία, τον καθορισμό της ΑΟΖ και Αιγιαλίτιδας Ζώνης”! Την ίδια στιγμή που η γείτονα προβάλλει πολυάριθμες απαιτήσεις – διεκδικήσεις!

Στην πράξη όμως από την εποχή που μπήκαμε στη Ν.Α πτέρυγα του ΝΑΤΟ σαν “γεωστρατηγικό συμπλήρωμα” της Τουρκίας!

Εφαρμόζουμε πολιτική “ρεαλισμού” και κατευνασμού έναντι της γείτονας, προκειμένου να έχουμε καλές σχέσεις με τους συμμάχους και φυσικά και με την Τουρκία αντί πάσης θυσίας.

Αυτό έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου-παράδοση Κύπρου στον Αττίλα), η Χούντα με την απόσυρση της Μεραρχίας που είχε στείλει μυστικά στη μεγαλόνησο ο Γεώργιος Παπανδρέου (ο γέρος της Δημοκρατίας), ο Ανδρέας Παπανδρέου μετά το “βυθίσατε το Χώρα πήγε στο Νταβός και είπε το “mea culpa”, και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αλλά και οι επόμενοι πρωθυπουργοί, ΓΑΠ, Σαμαράς, Τσίπρας, την ίδια ενδοτική πολιτική τήρησαν, πολιτική με κάποιες παραλλαγές. Ο Κ. Σημίτης και Α. Τσίπρας ξεπέρασαν σε ενδοτισμό και έφθασαν στα όρια της προδοσίας, διότι ο μεν πρώτος με τις συμφωνίες Ελσίνκι και Μαδρίτης παρέδωσε το μισό Αιγαίο και κατόπιν τα Ίμια αμαχητί στην Τουρκία, για να την εξευμενίσει, σύμφωνα με το δόγμα του “έδαφος αντί ειρήνης”, ενώ ο Α. Τσίπρας παρέδωσε στους Σκοπιανούς τη Μακεδονία.

Διαφοροποιήθηκαν μόνο, ο Γεώργιος Παπανδρέου (ο Γέρος της Δημοκρατίας) που είπε ΟΧΙ στον πρόεδρο Λ. Τζόνσον, και ο Κώστας Καραμανλής με το ΟΧΙ στο Μακεδονικό. Εκείνος όμως που

δημιούργησε διαχρονική σχολή ενδοτισμού, παράδοσης, εθνικής υποταγής και παραχωρήσεων στην Τουρκία, είναι ο Κώστας Σημίτης. Εμπνευστές και συνεχιστές της πολιτικής του το ανθελληνικό και σφόδρα φιλοτουρκικό ΕΛΙΑΜΕΠ, το οποίον εκφράζει γεωπολιτικές ιδέες και προτάσεις των ξένων κέντρων και τις διοχετεύει παγίως μέσω των συμβούλων του στις εκάστοτε κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως κόμματος.

Η πολιτική αυτή δεν έχει εκφρασθεί επισήμως, όμως στην ουσία αποσκοπεί στη “φινλανδοποίηση” της Ελλάδας, με μειωμένα κυριαρχικά δικαιώματα ως υποτελής της Τουρκίας.

Επιδιώκουν, ώστε μελλοντικά να γίνουμε μέλος της νέας – Οθωμανικής Αυτοκρατορίας του Ερντογάν και των διαδόχων του, με ό,τι κόστος αυτό συνεπάγεται.

Την προδοτική πολιτική Σημίτη ακολούθησε και ο ανίκανος, εθνομηδενιστής Γιώργος Παπανδρέου με ολέθριες συνέπειες για την οικονομία με το Μνημόνιο και την καταβαράθρωση των εθνικών μας θεμάτων.

Η παρούσα κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ικανότατο ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια και τους άξιους ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο και ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή έχει διαφοροποιηθεί από την πολιτική Σημίτη.

Άπαντες με τις πρωτοβουλίες των εκφράζουν τις επιθυμίες του Ελληνικού λαού, δηλαδή της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Εδαφικής Ακεραιότητας της Πατρίδας μας, με κάθε θυσία, ακόμη και με πόλεμο αν χρειαστεί, για να μείνουμε ελεύθεροι.

Η κατάσταση όμως ακόμη είναι θολή όταν βγαίνει η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Πελώνη και δηλώνει:

“’Η παρενόχληση του γαλλικού ερευνητικού δεν αφορά την Ελλάδα αλλά το Παρίσι”’, τούτο ερμηνεύεται ότι ο κ. Μητσοτάκης ακόμη τελεί όμηρος του Σημιτικού ΕΛΙΑΜΕΠ και αδυνατεί να εφαρμόσει εθνική πολιτική;

Είναι επικίνδυνο να πλέει σε δύο βάρκες. Καιρός να απομακρύνει το εθνοκτόνο ΕΛΙΑΜΕΠ και να ακούσει τη φωνή του λαού.»!!

Δυο μέτρα και δυο σταθμά κύριε Μηταράκη;

Το έχω επισημάνει και άλλες φορές, πως η εκτίμησή μου είναι ότι ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης είναι μεταξύ των χειρότερων Υπουργών της κυβερνήσεως της ΝΔ! Μια πολιτική εκτίμηση που συνάδει με μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, που είναι εξοργισμένος λόγω της θρασύτατης κυβερνητικής υλοποίησης της άλωσης των νησιών μας και της ηπειρωτικής Ελλάδος με πλήθος παράνομων μεταναστών! Οι οποίοι μετακινούνται πολλές φορές μέσα στην νύχτα από περιοχή σε περιοχή με ναυλωμένα πούλμαν και χωρίς να εφαρμόζονται στο ακέραιο τα μέτρα υγειονομικής προστασίας!

Ωστόσο ο κ. Μηταράκης μας παρουσίασε προ καιρού και μια άλλη πτυχή του ταλέντου του! Έκανε εξώδικο προς Ελληνικό πολιτικό κόμμα γιατί δεν του άρεσε η κριτική που του άσκησε! Όμως όταν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης έκανε εξώδικο στον κ. Υπουργό το αντιμετώπισε τελείως διαφορετικά!

Διαβάστε παρακάτω το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Αγροτικό – Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος (ΑΚΚΕΛ) στις 21 Απριλίου 2021:

«Σε μία κίνηση ακρότητας και υποκρισίας ο υπουργός κ. Μηταράκης διαμαρτυρήθηκε δημόσια με ανάρτησή του εναντίον του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη, διότι ο Περιφερειάρχης τού έστειλε εξώδικη διαμαρτυρία λόγω του ότι ο κ. υπουργός ουσιαστικά τον κατηγόρησε ότι ο Περιφερειάρχης είναι ηθικός αυτουργός της φωτιάς που κατέστρεψε το ΚΥΤ της Μόριας.

Ο κ. Μηταράκης έχει το θράσος να συμπεριλαμβάνει τα ακόλουθα στην ανάρτησή του:

“Είναι ανήκουστο για δημόσιο πρόσωπο να μην αντέχει την πολιτική κριτική για τις επιπτώσεις των επιλογών του. Στο μεταναστευτικό κάθε πράξη ή απραξία παράγει αποτελέσματα και δημιουργεί πολιτικές ευθύνες…”!

Η υποκρισία του κ. Μηταράκη είναι προκλητική αν σκεφτεί κανείς ότι πριν από λίγο καιρό ο ίδιος ο κ. υπουργός είχε στείλει εξώδικο στο ΑΚΚΕΛ με απειλές διότι είπαμε (και γράφτηκε) ότι στην υπόθεση Λιγνάδη υπάρχουν ευθύνες του υπουργού αφού τα “μαθήματα θεάτρου” των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων έγιναν στον τομέα ευθύνης που έχει ο ίδιος και είχε προσωπικά ενδιαφερθεί ακόμη και ο πρωθυπουργός κ Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα ήταν παρών στο αεροδρόμιο όταν αυτά τα παιδιά πήγαιναν σε άλλες χώρες.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά Κύριε Υπουργέ ή μήπως εσείς θεωρείτε ότι είστε στην πολιτική Ελίτ και έχετε απαίτηση να μη σας ακουμπάει κανένας με πολιτική κριτική;»!!

loading...