Αλλοδαπή εξαπάτησε έναν άνδρα στην Άρτα και άρπαξε 35.000 ευρώ!

 Δεν έχουν τέλος οι απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, οι οποίοι βλέπουν από τη μία στιγμή στην άλλη να κάνουν «φτερά» από το λογαριασμό τους, όλες τους οι οικονομίες.

Ένα τέτοιο περιστατικό «νιγηριανής απάτης» σημειώθηκε στην Άρτα, όταν ένας άνδρας δέχθηκε e-mail από άγνωστο άτομο το οποίο γνώρισε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και του συστήθηκε ως γυναίκα στέλεχος στρατού αφρικανικής χώρας, η οποία τάχα είχε στην κατοχή της ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσό που όμως δεν μπορούσε να βγάλει από την χώρα της.

Με την πρόφαση ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει δικά της χρήματα, του ζήτησε να καλύψει τα έξοδα με την υπόσχεση ότι θα του έδινε πολλαπλάσιο ποσό όταν θα ολοκληρώνονταν η μεταφορά.

Ο Έλληνας πείστηκε και κατέθεσε τμηματικά το ποσό των 34.850 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς που του έδωσε η απατεώνισσα, αλλά φυσικά αντάλλαγμα δεν… είδε! Μετά την καταγγελία του, η Ασφάλεια ταυτοποίησε ως δράστιδα μια αλλοδαπή και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας. Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν η γυναίκα διέθετε και άλλους συνεργούς.

loading...