Βρούτσης για Φουρθιώτη: Ήρθε πολλές φορές στο υπουργείο – Υπολογίζεται ότι απέσπασε 200.000 ευρώ

 Για την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη μίλησε ο Γιάννης Βρούτσης. Όπως είπε στο OPEN, “τα γεγονότα αρχίζουν από τον περασμένο Δεκέμβριο. Τότε έκανα το αυτονόητο, όταν διαπίστωσα καταχρηστικές συμπεριφορές και προσπάθεια υφαρπαγής δημοσίου χρήματος. Τότε έκανα ό,τι θα έκανε κάθε υπουργός στη θέση μου”. Όπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, “οι απειλές και οι χαρακτηρισμοί ειπώθηκαν από το συγκεκριμένο πρόσωπο – το οποίο δεν έχω κατονομάσει ποτέ καθώς δεν το συνηθίζω, ούτε και η θεσμική ιδιότητά μου είναι αυτή ώστε να κάνω κάτι τέτοιο- στην τηλεοπτική εκπομπή του”.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας τόνισε ότι “όχι μία, αλλά πολλές φορές το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε έρθει στο υπουργείο και με πιεστικό τρόπο και απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στους υπαλλήλους, οι οποίοι παρά τις τρομακτικές πιέσεις, δεν ενέδωσαν. Είναι εξαιρετικοί οι υπάλληλοι που δεν ενέδωσαν. Είδαν τι πήγε να γίνει κι έφεραν το πρόβλημα στο γραφείο μου. Όταν σε μια χρονική στιγμή τον απέβαλαν από το υπουργείο Εργασίας οι αστυνομικοί όπως και έπρεπε, την ίδια ημέρα βγήκε στην εκπομπή του και με κατήγγειλε, λέγοντας ότι δέχτηκε βίαιη επίθεση από τους αστυνομικούς και από εμένα τον ίδιο. Ο συγκεκριμένος κύριος ξεπέρασε κάθε κόκκινη γραμμή”.

Για τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι έφυγε από το υπουργείο εξαιτίας αυτού του γεγονότος, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι “είναι η απόλυτη διαστρέβλωση. Ουαί και αλίμονο αν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Καμία σχέση δεν έχει η μετάθεσή μου από το υπουργείο Εργασίας στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου με το γεγονός. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ αργά αντανακλαστικά”.

Όσον αφορά στα χρήματα που έλαβε ο παρουσιαστής και εάν αυτά επιστραφούν, ο κ. Βρούτσης υποστήριξε ότι “πήρε ποσά τριών μηνών και “φρενάρισε” ο μήνας Οκτώβριος, ενώ πρόσθεσε ότι “τον μήνα Οκτώβριο που δεν πληρώθηκε και το φρέναρα, ήταν 70.000- 80.000 ευρώ τον μήνα”, άρα υπολογίζεται ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 200.000 ευρώ. Για το πώς θα επιστραφούν αυτά τα χρήματα που δεν έπρεπε να του έχουν δοθεί, όρισε αρμόδια την σημερινή ηγεσία του υπουργείου, που ασχολείται με το θέμα”.

loading...