Δεν έχει ιερό και όσιο! Παραδοχή γενοκτονίας από Μπαχτσελί: ''Ήρωες'' όσοι σκότωσαν τους Αρμένιους το 1915!


 "Να τιμήσουμε τους "ήρωες" που το αποφάσισαν!"

Σε μία απίστευτη κίνηση χωρίς ίχνος ντροπής, ο κυβερνητικός σύντροφος του Τούρκου Προέδρου και ηγέτης των γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, όχι μόνο δεν απορρίπτει την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, αλλά πάει ακόμα ένα βήμα παραπέρα. Λέει ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε εύλογες αιτίες για να κάνει κάτι τέτοιο!

Σε μία σειρά από αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ), αφού πρώτα συμβουλεύει όσους υποστηρίζουν τα περί γενοκτονίας να διαβάσουν και τα "σκονισμένα σε κάποιο ράφι τουρκικά αρχεία" προχωρά σε μία ψυχρή δήλωση:


"Τα γεγονότα του 1915 είναι το φυσικό αντανακλαστικό, μια σωστή απόφαση, ένα ισορροπημένο βήμα μιας αυτοκρατορίας που έφαγε ένα στιλέτο στην πλάτη. Επιπλέον, η απέλαση [πορείες θανάτου] ήταν υποχρεωτική επιλογή εθνικής ασφάλειας εκείνη την εποχή. Εκείνοι που εντοπίζουν τη γενοκτονία εδώ είναι κύκλοι με εχθρότητα που δεν θα βρουν απήχηση ποτέ στο τουρκικό έθνος".

Σε άλλη ανάρτηση δηλώνει:


"Με την υπόθεση απελάσεων [πορείες θανάτου] του 1915, σώθηκε τουλάχιστον για 100 χρόνια η χώρα μας. Είναι εθνικό καθήκον κάθε πατριώτη και κάθε έθνους να τιμήσει τη μνήμη της γενιάς των ηρώων που έχουν τη θέληση αυτής της στρατηγικής αποφασιστικότητας με έλεος και σεβασμό. Είναι πνευματικό καθήκον να θυμόμαστε τις άγιες μνήμες τους με σεβασμό".

Σε άλλη ανάρτησή του επιτίθεται στον Ρόναλντ Ρέιγκαν, που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον όρο γενοκτονία το 1981.

Δεν υπάρχουν σχόλια :