Τουρκοπροσκύνησε και αυτός : Ο «δεξιός» Τζήμερος μιλά για «εγκλήματα κατά των Τούρκων στην Τριπολιτσά το 1821»

 Συμφωνεί ο Φαήλος Κρανιδιώτης;

Σε «εγκλήματα κατά των Τούρκων στην Τριπολιτσά το 1821» αναφέρεται ο -κατά τ’ άλλα- «δεξιός» Θάνος Τζήμερος με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Ο Θάνος Τζήμερος ο οποίος είναι ο επικεφαλής του κόμματος «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» και συνεργάζεται με τον Φαήλο Κρανιδιώτη διατύπωσε έναν ισχυρισμό που ούτε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν φανταζόταν και έρχεται λίγες ώρες μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ. 

Συγκεκριμένα ο Θ.Τζήμερος σημειώνει σε ανάρτηση του: «Η εθνική αυτογνωσία ξεκινάει από την αναγνώριση των σφαλμάτων και των αγριοτήτων τα οποία κάθε έθνος αυτής της γης έχει διαπράξει. Στηλιτεύουμε τις κτηνωδίες των Τούρκων, αλλά αρνούμαστε να μάθουμε, διαβάζοντας τις εξιστορήσεις αυτοπτών μαρτύρων, Ελλήνων και φιλελλήνων, για το τι συνέβη στην Επανάσταση, για παράδειγμα, κατά την πολιορκία και την άλωση της Τριπολιτσάς».

«”Το ασκέρι οπού ήταν μέσα το Ελληνικό, έκοβε και εσκότωνε από Παρασκευή έως Κυριακή, γυναίκαις, παιδιά και άνδραις, 32,000 μία ώρα ολόγυρα της Τριπολιτζάς.” Και πιο κάτω: “Το άλογό μου από τα τείχη έως τα σαράγια δεν επάτησε γη”, διότι πατούσε επί πτωμάτων», προσθέτει ο Θ.Τζήμερος.

Ο Θάνος Τζήμερος, που ουσιαστικά παρουσιάζει τους δυνάστες της Πελοποννήσου ως θύματα, συνεχίζει εκφράζοντας το παράπονο του για τ’ ότι δεν διδάσκονται στα σχολεία οι σφαγές και οι λεηλασίες στην Τριπολιτσά. 

«Διά της αποσιώπησης δεν χτίζεται εθνικό φρόνημα. Χτίζεται εθνικό μύθευμα», συνέχισε, πατώντας στον δρόμο που έχουν χαράξει όλοι όσοι θέλουν να μας πείσουν ότι τα στοιχεία της παράδοσής μας αποτελούν μύθους που πρέπει να διαλυθούν για να δούμε το φως.

Δείτε την προκλητική ανάρτηση:

loading...