Αντιμέτωπος με 15 χρόνια κάθειρξη ο Ματέο Σαλβίνι γιατί… έκανε το καθήκον του

 Στο στόχαστρο των ΜΚΟ έχει τεθεί ο μόνος Ευρωπαίος ηγέτης που διέκρινε το ρόλο τους και απέτρεψε σθεναρά το «trafficking» που αυτές ουσιαστικά διαπράττουν, μεταφέροντας χιλιάδες παράνομους μετανάστες από την Ασία και την Αφρική στην Ευρώπη.

Ο πρώην κυβερνητικός εταίρος και Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, κατάφερε επί των ημερών της υπουργίας του να εκμηδενίσει την παράνομη μετανάστευση από τη Βόρειο Αφρική προς τη χώρα του. Με την ιταλική βουλή να έχει άρει την ασυλία του από το περασμένο καλοκαίρι, αντιμετωπίζει τη μία μετά την άλλη τις μηνύσεις που οι ΜΚΟ υποβάλλουν στην ιταλική δικαιοσύνη, με την κατηγορία ότι… έκανε το καθήκον του ως αρμόδιος υπουργός για τη μετανάστευση.

Όπως δημοσίευσε το pronews.gr από το περασμένο Σάββατο, ο Γενικός Γραμματέας της Λέγκας του Βορά, θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου με τις κατηγορίες της παράνομης κατακράτησης και της κατάχρησης εξουσίας για το πολυήμερο μπλοκάρισμα κοντά στις ακτές της Ιταλίας ενός πλοίου Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με πρόσφυγες και παρανόμους μετανάστες.

Αυτό αποφάσισε ένα δικαστήριο στο Παλέρμο. Η δίκη θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου. Σε περίπτωση που ο Ιταλός ηγέτης καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Τον Αύγουστο του 2019 ο Σαλβίνι είχε απαγορεύσει για έξι ημέρες τον κατάπλου στην Λαμπεντούζα του ισπανικού διασωστικού «Open Arms» που μετέφερε 147 παράνομους μετανάστες. Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση OPEN ARMS πανηγύρισε την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ ο Σαλβίνι μέσω του λογαριασμού του στο Twitter χαρακτήρισε το γεγονός «πολιτική απόφαση».

Για να δηλώσει λίγο αργότερα:

«Παραπέμπομαι σε δίκη, επειδή υπερασπίσθηκα την χώρα μου. Θα πάω, λοιπόν, στο δικαστήριο, με ψηλά το κεφάλι, εξ ονόματος όλων».

Ο Σαλβίνι κατηγορείται και για άλλη παρόμοια περίπτωση, όπου τον Ιούλιο του 2019 είχε απαγορεύσει για πολλές ημέρες στο ιταλικό διασωστικό «GREGORETTI», το οποίο μετέφερε 116 παράνομους μετανάστες, να ελλιμενιστεί σε ιταλικό λιμάνι. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση ο εισαγγελέας της Κατάνια είχε ζητήσει προ μίας εβδομάδος να κλείσει η υπόθεση. Ο Σαλβίνι δεν είναι ένοχος παράνομης κατακράτησης, δεν είχε παραβιάσει τις διεθνείς συμβάσεις και είχε την υποστήριξη της τότε κυβέρνησης, υποστήριξε. Η απόφαση του εν λόγω δικαστηρίου αναμένεται στις 14 Μαΐου.

loading...