Ξέσπασε ”εμφύλιος” στη Τουρκία – Ανακοίνωση 103 ναυάρχων κατά Ερντογάν – Άγκυρα: ”Προσπάθεια πραξικοπήματος!”

Ανακοίνωση ναυάρχων για την Συνθήκη του Μοντρέ-Ξεκίνησε έρευνες η Δικαιοσύνη!

Καταιγιστικές εξελίξεις έχουμε στη Τουρκία. Στις 2 τα ξημερώματα 103 απόστρατοι ναύαρχοι του τουρκικού πολεμικού ναυτικού εξέδωσαν μία ανακοίνωση που κατηγορεί την τουρκική κυβέρνηση για την προσπάθεια αλλαγής της συνθήκης του Μοντρέ αλλά και της προσπάθειας ισλαμοποίησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.   ο Ερντογάν δίνει τα ρέστα του σε ΗΠΑ και Ρωσία προετοιμαζόμενος να κερδίσει όσα πιο πολλά μπορεί, στην προσπάθεια να σωθεί ο ίδιος μαζί με το ισλαμικό του καθεστώς, εβιάζοντας με απόσυρση του από την συνθήκη του Μοντρέ.  

Ο Πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, Mustafa Şentop, είχε δηλώσει σε τηλεοπτικό πρόγραμμα ότι «ο Τούρκος Πρόεδρος μπορεί να αποσυρθεί από την συνθήκη του Μοντρέ και άλλες διεθνείς συμφωνίες, όπως έκανε και με την  σύμβαση της Κωνσταντινούπολης», προκαλώντας σεισμό σε Ουάσιγκτον και Μόσχα όπως είναι φυσικό.  

Ανακοίνωση Άγκυρας 

 

 Άμεσα η τουρκική κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση με χροιά πραξικοπήματος που αναφέρει «να ξέρετε τα όριά σας».

Ουσιαστικά η τουρκική κυβέρνηση ερμηνεύει ως απειλή πραξικοπήματος την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι 103 απόστρατοι αξιωματικοί του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Οι 103 ναύαρχοι αναφέρουν πόσο σημαντική είναι η συνθήκη του Μοντρέ, ότι είναι συμπλήρωμα της Συνθήκης της Λωζάνης και λένε ότι πρέπει να αποφευχθούν πράξεις αλλά και οποιαδήποτε ρητορική για την αλλαγή της συνθήκης του Μοντρέ.

«Η Τουρκική Δημοκρατία, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπίσει δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις όπως έχει συμβεί στην ιστορία της», η φράση αυτή των Ναυάρχων θεωρήθηκε από την τουρκική κυβέρνηση απειλή πραξικοπήματος.

Η εισαγγελία της Άγκυρας ήδη ξεκίνησε έρευνα γι’ αυτή την ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 2 τα ξημερώματα.

Εν τω μεταξύ, οι Καλίν και Οκταϊ, έβγαλαν ανακοίνωση, αναφέροντας το εξής: ”Καθίστε φρόνημα, γιατί θα υπάρχουν επιπτώσεις!”

loading...