«Χαράτσι» 10 ευρώ στους γονείς για self test αν γίνει λάθος! Καθηγητής Παθολογίας: «Είναι πείραμα»


Μια κοινωνία ολόκληρη συνηθίζει...


Οι φαρμακοποιοί δέχονται καταιγισμό από τους γονείς, οι οποίοι φοβούνται μήπως δεν κάνουν σωστά το τεστ στα παιδιά τους!


Για ασφάλεια ζητούν να αγοράσουν και δεύτερο, το οποίο στοιχίζει περίπου 10 ευρώ και θα δίνεται από σήμερα.


Τα τεστ, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράζουν, θα διατίθενται από σήμερα σε όλα τα φαρμακεία και όπως λένε οι φαρμακοποιοί ήδη έχουν πολλές παραγγελίες από τους πολίτες.


«Τα self test είναι ένα ενδιαφέρον πείραμα, θα μπορούσε να εξελιχθούν σε ένα χρήσιμο εργαλείο για την κοινωνία, θα μπορούσαν όμως να είναι και ένα φιάσκο», δήλωσε ο καθηγητής Παθολογίας Ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ , Διευθυντής Παθολογικής κλινικής Νοσοκομείο Σωτηρία, Κωνσταντίνος Συρίγος.


Όπως εξήγησε, αυτό θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα χρησιμοποιηθούν με υπευθυνότητα σε περίπτωση που βγει θετικό. Και όπως είπε, πρέπει να σκεφτούμε πως αν ένας άνθρωπος βγει θετικός αλλά πρέπει να πάει για μεροκάματο, γιατί δεν έχει κάνει εδώ και δύο μήνες, τότε ενδεχομένως να το κρύψει για λόγους βιοπορισμού.Παρά το γεγονός λοιπόν ότι τόσο οι γονείς όσο και εκπαιδευτικοί πιστεύουν ότι τα τεστ αυτοδιάγνωσης είναι για το καλό όλων διατηρούν αμφιβολίες για την ορθότητα των αποτελεσμάτων.

Ένα «μπάχαλο», το οποίο γίνεται πράγματι ως «πείραμα». Όχι τόσο για την Υγεία αλλά για κοινωνικούς λόγους, καθώς οι άνθρωποι συνηθίζουν πως πρέπει να δείχνουν κάτι, προκειμένου αν συμμετέχουν στα της κοινωνίας.


el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :