«Να ενώσουμε τις δύο πλευρές»! «Βόμβα» για το Καστελόριζο, vid

 Η «λύση» που θα ήθελαν εδώ και τώρα – Η επιγραφή στην Νέα Υόρκη…

Όλοι οι πολιτικοί στην Τουρκία έχουν τον ίδιο στόχο: Να μοιραστούν με την Ελλάδα το Αιγαίο και να εξαπλωθούν, όσο τον δυνατό περισσότερο, στην Ανατολική Μεσόγειο. Άλλωστε τα διεθνιστικά σχέδια προβλέπουν διαμερισμό και συνδιαχείριση του Αρχιπελάγους με απώτερο σκοπό την δημιουργία κρατιδίου Ιωνίας με πρωτεύουσα την Σμύρνη

Κάποιοι στην Τουρκία επιχειρούν τις διεκδικήσεις απέναντι στην Ελλάδα με άμεσο και «άτσαλο» τρόπο (κυβέρνηση Ερντογάν), ενώ κάποιοι άλλοι παρουσιάζονται πιο μετριοπαθείς, κάτι που θα ευνοήσει την όποια διαπραγμάτευση με την Αθήνα και θα χαροποιήσει τους διεθνιστές, οι οποίοι θέλουν «λύση» χωρίς εντάσεις και νέο-οθωμανικά οράματα τουρκικής κυριαρχίας.

«Ο Ερντογάν απομακρύνει την Τουρκία από την Ευρώπη» δηλώνει, ένας εκ των μετριοπαθών εκπροσώπων της τουρκικής πολιτικής, ο πρόεδρος του Κόμματος του Μέλλοντος και πρώην πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος είναι αποκαλυπτικός για τις σκέψεις του αναφορικά με την Ελλάδα και το Αιγαίο.

«Όποιος σκεφθεί πως θα μπορέσει να στριμώξει την Τουρκία στον κόλπο της Αττάλειας, τότε να ξέρει πως θα αντιδράσουμε έντονα», ξεκαθαρίζει, μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Τάσσεται υπέρ της συνέχισης των διερευνητικών επαφών, ωστόσο υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα δεν κινείται σωστά στην Ανατολική Μεσόγειο». Για τα «αμφισβητούμενα νησιά και βραχονησίδες» ζητά να αποφευχθούν αμοιβαίες κινήσεις και τονίζει: «Το Καστελόριζο να το εξετάσουμε ξεχωριστά».

«Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο (…) αν το Καστελόριζο το εντάξετε στο τρίγωνο  Κρήτης, Κύπρου, τότε αυτό συνιστά εγκλωβισμό της Τουρκίας. Δεν υπάρχει λογική σε αυτό» επιμένει.

Ζητά ακόμα «να μιλήσουμε χωρίς να χρησιμοποιούμε τρίτες χώρες. Όποιος μπει στην ελληνοτουρκική ένταση θα το κάνει μόνο για να κερδίσει. Πρέπει να ενώσουμε τις δύο πλευρές του Αιγαίου».

Ιδού λοιπόν μια καλή «λύση» για τους διεθνιστές: Να έρθει μία κυβέρνηση στην Τουρκία, η οποία θα επαναφέρει την γείτονα σε «δυτικόστροφη» πορεία, έχοντας παράλληλα ως επιδίωξη την συνδιαχείριση, την ένωση των δύο πλευρών του Αιγαίου, όπως είπε ο Νταβούτογλου.  Ως εκ τούτου, η Δύση έχει ξεκινήσει τα δημοσιεύματα κατά του Ερντογάν με πινακίδες ακόμα και στην Νέα Υόρκη.

Θα καταφέρουν την πολιτική αλλαγή ή θα πείσουν τον Ερντογάν να αλλάξει ρότα και να χαμηλώσει τους τόνους;

loading...