«Η Ορεστιάδα εάλω»- Η νέα μεγαλύτερη δομή αλλοδαπών που δεν θα γινόταν προχωράει κανονικά (vid)

«Η Ορεστιάδα εάλω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος Ορεστιάδας, Κώστας Ασμανίδης.

Παρόλες τις διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να επεκταθεί το ΚΥΤ στην περιοχή Φυλάκιο του Έβρου, δημοσιεύθηκαν στη Διαύγεια τα μισθωτήρια με τους τέσσερις ιδιοκτήτες χωραφιών που νοικιάζουν για δέκα χρόνια (5+5) τις εκτάσεις τους (33,718 στρέμματα συνολικά αντί 1.000 ευρώ το στρέμμα) στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Ορεστιάδας, Κώστας Ασμανίδης: “Ήδη έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια η παραχώρηση 33,718 στρεμμάτων, περίπου αυτά που είχε προκηρύξει ο κ. Μηταράκης στις 29/12/20, με αποτέλεσμα τώρα να το γράφει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για την επέκταση του ΚΥΤ. Ούτε ΠΡΟ. ΚΕ. ΚΑ., ούτε οτιδήποτε άλλο”.

Οι ιδιοκτήτες νοικιάζουν στο κράτος τις εκτάσεις τους για 10 χρόνια προς 1.000 ευρώ το στρέμμα.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στα μισθωτήρια: «Η διάρκεια της ανωτέρω μίσθωσης άρχεται από την υπογραφή της παρούσας σύμβασης μισθώσεως έως την 31-12-2025. Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου διατηρεί το δικαίωμα μονομερούς παράτασης της μίσθωσης, με την έγγραφη ενημέρωση των εκμισθωτών πριν την λήξη της, για πέντε (5) επιπλέον έτη, με το ίδιο μίσθωμα και τους ίδιους όρους».

Όπως ανέφερε επίσης ο κ. Ασμανίδης, ενώ όλοι περίμεναν την επίσκεψη του κ. Χρυσοχοΐδη, αντ’ αυτού είδαν τη δημοσίευση στη Διαύγεια, ενώ ο δήμαρχος της περιοχής κ. Μαυρίδης μετέβη στην Αθήνα, λέγοντας ότι είχε προσκληθεί από τους υπουργούς, πιθανόν τον κ. Μηταράκη και τον κ. Χρυσοχοΐδη, χωρίς να ενημερώσει κανέναν για το περιεχόμενο των συναντήσεών του, όταν επέστρεψε στην περιοχή. Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ασμανίδης: “Η Ορεστειάδα εάλω, έπεσε, κατακτήθηκε”.

Δείτε τι έλεγε και η κυβερνητική εκπρόσωπος για την επέκταση του ΚΥΤ στον Έβρο, στο βίντεο που ακολουθεί.

loading...