Το πρώτο υπερηχητικό μαχητικό UAV φτάνει τα 2.1 Mach (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή UAV δεν είναι κάτι νέο, καθώς χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια για χτυπήματα ακριβείας ή αποστολές παρακολούθησης. Ωστόσο η τεχνολογία προχωράει και η Kelley Aerospace παρουσίασε ένα μαχητικό UAV drone το οποίο φτάνει ταχύτητες των 2.500km/h.

Ονομάζεται πολύ ταιριαστά “Arrow” και είναι αρκετά μεγαλύτερο από τα drones που έχουμε συνηθίσει όπως τα Reaper. Είναι κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από ανθρακονήματα και μπορεί να σπάσει το φράγμα του ήχου φτάνοντας τα 2.1 Mach. Κοστίζει $16 εκατομμύρια και η εταιρία ισχυρίζεται πως έχει ήδη λάβει 100 προπαραγγελίες.

Τα UAVs είναι γνωστά για την επίμονη παραμονή τους σε έναν εναέριο χώρο, αλλά ποτέ δεν ήταν γνωστά για την ταχύτητά τους. Επομένως, με το υπερηχητικό UAV Arrow, θα ξεπεράσετε προβλήματα όπως η ταχύτητα και η εμβέλεια. – Ian Lim, CEO Kelley Aerospace

Το drone βρίσκεται σε στάδιο πρωτότυπου και η εταιρία σύντομα θα προχωρήσει σε δοκιμές πτήσης. Το πλήρους μεγέθους πρωτότυπο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της εταιρίες, ενώ οι δοκιμές θα γίνουν αρχικά με πρωτότυπο σε μεγέθους 1/4 του αρχικού ως proof of concept.

Το Arrow ή ένα σμήνος αυτών, μπορούν ακόμα και να συνοδέψουν επανδρωμένα αεροσκάφη. Μάλιστα θα υπάρξει και επανδρωμένη έκδοση του Arrow, από το οποίο ο χειριστής θα μπορεί να ελέγχει πολλαπλά μη επανδρωμένα Arrow, το κάθε ένα με τη δική του αποστολή, οπλισμό και εξοπλισμό.

loading...