Σεισμός «Texit»! Η Δεξιά στις ΗΠΑ αντεπιτίθεται με σχέδιο απόσχισης Πολιτειών, vid

Σενάριο αναμπουμπούλας στις ΗΠΑ – Θέλουν να φύγουν από τους διεθνιστές του Μπάιντεν…

«Τριγμοί» στις ΗΠΑ, καθώς η εγχώρια Εθνική Δεξιά δείχνει να περνά στην αντεπίθεση. Αυξάνεται συνεχώς το ρεύμα Πολιτειών, το οποίο επιθυμεί απόσχιση από τις ΗΠΑ, όπου ο διεθνισμός επανήλθε και απειλεί με αφανισμό την οικονομία των Πολιτειών. Ήδη η τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί παντού κατακόρυφα.

Ενώ οι κινήσεις απόσχισης δεν είναι κάτι νέο στις ΗΠΑ, αναλυτές λένε ότι αυτή την φορά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι, για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία, τα κινήματα αντλούν υποστήριξη από δεξιούς ρεπουμπλικάνους του GOP (ρεπουμπλικανικό κόμμα) σε επίπεδο Πολιτείας, ενώ δεξιές προσωπικότητες των μέσων μαζικής ενημέρωσης με τεράστιες πλατφόρμες προσφέρουν ισχυρή στήριξη.

«Νομίζω ότι το ζήτημα αρχίζει να αποκτά μια εξέχουσα θέση και μια σοβαρότητα που είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη των τελευταίων εκλογικών περιόδων», δήλωσε ο Richard Kreitner, συγγραφέας του «Break It Up: Secession, Division, and the Secret History of America’s» Ατελής Ένωση. “

Μάλιστα για το θέμα μεταδίδουν ακόμα και γερμανικά μέσα ενημ’ερωσης, όπως η έγκριτη εφημερίδα «Die Welt»:

Το μεγαλύτερο και δυνατότερο από τα τρέχοντα κινήματα είναι το «Texit», με επικεφαλής το Δεξιό Κίνημα του Τέξας. Οι υποστηρικτές άρχισαν να μεταδίδουν αυτήν την ιδέα πριν από περίπου δύο δεκαετίες ως απάντηση στην αριστερόστροφη οικονομική πολιτική του Βαθέος Κράτους των ΗΠΑ. Η κατάσταση είχε ηρεμήσει επί Τραμπ, όπου έλαβε χώρα μείωση των φόρων, αλλά τώρα που κυβερνά ο Μπάιντεν η «φλόγα» φούντωσε για τα καλά και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.

Το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Τέξας, Kyle Biedermann, έχει ήδη καταθέσει νομοσχέδιο για την απόσχιση της Πολιτείας από τις ΗΠΑ.

Ο δεξιός πολιτικός θέλει να γίνει δημοψήφισμα, όπου οι Τεξανοί θα αποφασίσουν αν θέλουν να μείνουν στις ΗΠΑ ή να ανεξαρτητοποιηθούν. Αυτό επιδιώκεται να συμβεί στις 2. Νοεμβρίου.

Η ανεξαρτητοποίηση δεν θα γίνει άμεσα, αλλά, όπως ζητούν οι αποσχιστές, θα δημιουργηθεί μία επιτροπή Τεξανών, η οποία θα οδηγήσει ομαλά στην απόσχιση.

Σημειώνεται πως το Τέξας ήταν εκείνο που η απόσχιση του το 1861, οδήγησε στον Αμερικανικό Εμφύλιο του 1861 – 1865.

«Ο νόμος για το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Τέξας» του Kyle Biedermann, θα καθορίσει εάν πρέπει να υπάρξει δημοψήφισμα για το θέμα. Οι νομοθέτες πρέπει αποφασίσουν αν θα το φέρουν προς ψήφιση.

Το Τέξας μάλλον είναι η αρχή! Δεξιοί εκλεγμένοι αξιωματούχοι άλλων Πολιτειών, όπως στο Wyoming, στο Mississippi, και στο Georgi παρακολουθούν προσεκτικά, προκειμένου να προβούν σε αντίστοιχες κινήσεις, αν το εγχείρημα πετύχει.

Μερικοί από τους ανθρώπους που υποστηρίζουν το κίνημα «Texit» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν δηλώσει ότι το κάνουν επειδή πιστεύουν ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Την κίνηση στηρίζουν τόσο λευκοί όσο και Αφροαμερικανοί:

Το νομοσχέδιο HB 1359 του Biedermann επικεντρώνεται στο “εάν αυτή η κυβέρνηση μπορεί να εγκαταλείψει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να ιδρύσει μια ανεξάρτητη Δημοκρατία». Συγκεκριμένα, αγωνίζονται για τη δική τους φορολογία και νόμισμα, καθώς και πολλούς διμερείς κανονισμούς με τις ΗΠΑ.

Το κεντρικό σύνθημα είναι: «Γιατί πρέπει να ενταχθούμε σε αυτήν την καταδικασμένη ομοσπονδιακή κυβέρνηση που αφαιρεί τα δικαιώματά μας από εμάς;»

Ο Biedermann λαμβάνει υποστήριξη από τον Daniel Miller. Ο Πρόεδρος των Εθνικιστών του Τέξας αγωνίζεται για ένα ανεξάρτητο Τέξας εδώ και δεκαετίες και έχει σχεδόν μισό εκατομμύριο υποστηρικτές.

«Οι εκλογικές υποσχέσεις του Μπάιντεν είναι σαφείς. Στοχεύει στο Τέξας, την οικονομία μας, τον τρόπο ζωής μας. Ο Μπάιντεν επιτίθεται στην ελευθερία του λόγου και της θρησκείας, στο δικαίωμα οπλοκατοχής», λέει ο Μίλερ.

Το αν το προσχέδιο νόμου του Biedermann θα φτάσει στην σύνοδο ολομέλειας του Κογκρέσου του Τέξας είναι ακόμα στον αέρα.

Ο Μίλερ δηλώνει αποφασισμένος και στέλνει μήνυμα στο Κογκρέσο:

«Είτε μας δίνετε δημοψήφισμα για το Texit 2021 ή θα γίνει δημοψήφισμα για εσάς το 2022. […] Εάν η ψηφοφορία ήταν αύριο, οι υποστηρικτές του Texit θα ήταν 10 έως 15 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από τους αντιπάλους τους».

loading...