Α.Φάουτσι: «Το Sputnik V φαίνεται αρκετά αποτελεσματικό»


 Όσα αναφέρει ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος

Ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι, ανέφερε κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, ότι τα στοιχεία για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V τον οδηγούν στην πεποίθηση ότι είναι «αρκετά αποτελεσματικό».


«Έχω ρίξει μία ματιά σε αρκετές από τις εκθέσεις. Φαίνεται αρκετά καλό» δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου για Αλλεργίες και Λοιμώδεις νόσους, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, σύμφωνα με το Bloomberg.


Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ δήλωσε στην ετήσια έκθεσή του που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο ότι το Γραφείο Παγκόσμιων Υποθέσεων προσπάθησε να πείσει τη Βραζιλία να μην επιτρέψει το ρωσικό εμβόλιο, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι επιδιώκει να επεκτείνει την επιρροή της στην Αμερική «σε βάρος των ΗΠΑ ασφάλεια και προστασία».


Ο Φάουτσι δήλωσε ότι δεν είχε την ευκαιρία να εξετάσει το εμβόλιο που αναπτύχθηκε στην Κίνα αλλά κι αυτό «ίσως είναι καλό» επίσης.


Στις αρχές Μαρτίου, ο Φάουτσι είχε αναφερθεί στο Sputnik V μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς αν θα εμβολιαζόταν με το ρωσικό ή το κινεζικό εμβόλιο είχε απαντήσει ότι «τα δεδομένα που γνωρίζω για το Sputnik είναι αρκετά καλά. Δεν έχω αρκετή πληροφόρηση όσον αφορά το κινέζικο γιατί έχουν δύο ή τρία διαφορετικά εμβόλια. Οπότε δεν έχω παρακολουθήσει στενά την αποτελεσματικότητά τους, όμως τα δεδομένα του ρωσικού που έχω δει, μοιάζουν αρκετά καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια :