Οι Τούρκοι θα βάλουν ουκρανικούς κινητήρες στα ελικόπτερα ΑΤΑΚ! -”Πόλεμο” κατά των συστημάτων ''made in USA'' κήρυξε ο Ερντογάν


 
Χοντρό παιχνίδι από Ερντογάν κατά των ΗΠΑ κινδυνεύει να αφήσει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις "ξεδοντιασμένες".

“Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια” λέει μια σοφή ελληνική παλαιά παροιμία, η οποία ταιριάζει γάντι στα σχέδια του Ερντογάν για δικό του εμπάργκο σε όλα τα αμερικανικά οπλικά συστήματα, ειδικά μετά την “σφαλιάρα” που δέχθηκε με την ακύρωση της παράδοσης των τουρκικών ελικοπτέρων ΑΤΑΚ στο Πακιστάν.


Τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές του αμυντικού τομέα, αναφέρουν τώρα ότι το τουρκικό ελικόπτερο ATAK-2 θα χρησιμοποιήσει άδεια παραγωγής του ουκρανικού κινητήρα αντί των κινητήρων των ΗΠΑ.

Η Άγκυρα αναφέρει ταυτόχρονα ότι καταργεί σταδιακά τη χρήση όλων των αμερικανικών υποσυστημάτων σε ότι αφορά τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ώστε να αποφευχθεί νέο εμπάργκο του Κογκρέσου.
 Ο γενικός διευθυντής της TUSAŞ Temel Kotil, μιλώντας στο Habertürk, δήλωσε:"Θα χρησιμοποιήσουμε τον ουκρανικό κινητήρα στο ελικόπτερο T929 ATAK-2". Στις 22 Φεβρουαρίου 2019, η Προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB) και η ουκρανική πλευρά υπέγραψαν συμφωνία χρήσης από την TUSAŞ (TAI), ουκρανικών υποσυστημάτων.


Η Άγκυρα έχει την σιγουριά ότι το Κίεβο, το οποίο εξαρτάται από τις ΗΠΑ, θα παραδώσει κινητήρες για τα τουρκικά ελικόπτερα, κάτι το οποίο όμως δεν μοιάζει να έχει βάση.

Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει εμπάργκο στην Τουρκία, όχι μόνο για την αγορά ρωσικών πυραύλων S-400, ή το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που είναι τρομερά σημαντικά για αυτές, αλλά και για να ανακόψουν την φόρα των Τούρκων να πωλούν όπλα σε όλο το κόσμο.


Υπενθυμίζουμε ότι Ουκρανία και Τουρκία έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας που ορίζει αμοιβαία επωφελής συνεργασία για την ανάπτυξη και παραγωγή αεροπορικού εξοπλισμού και επίγειων συστημάτων για τις ένοπλες δυνάμεις και των δύο χωρών.


Η UKROBORONPROM είναι ένας όμιλος 100+ αμυντικών κλάδων που δραστηριοποιείται στους τομείς της ανάπτυξης, παραγωγής, πώλησης, επισκευής, εκσυγχρονισμού και διάθεσης όπλων, στρατιωτικού και ειδικού εξοπλισμού, πυρομαχικών, σε συνεργασία και με άλλες χώρες.


Σύμφωνα με άρθρο μας, οι Τούρκοι παίζουν ένα τρομερό παιχνίδι με την προσέγγιση της Ουκρανίας και την πιθανή δημιουργία στρατιωτικής βάσης στο Ναγκόρνο, αφού πρώτα "καπέλωσαν" τους Αζέρους στρατηγούς.


"Η Ουκρανία έλαβε λάθος απόφαση όταν αποφάσισε να αγοράσει τουρκικά όπλα, όπως φρεγάτες, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και άλλα”, εκτιμούν Κινέζοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες που εξέφρασαν την άποψη τους στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Sohu.

Πριν λίγες ημέρες έγιναν γνωστές οι προθέσεις της Ουκρανίας να αγοράσει τουρκικές κορβέτες κλάσης ADA και drone διαφόρων τύπων.


Λόγω αυτού του εξοπλισμού, το Κίεβο σκοπεύει να ενισχύσει τις δυνατότητες μάχης των ναυτικών δυνάμεών του στη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα. Σύμφωνα με Κινέζους αναλυτές, η ουκρανική ηγεσία έκανε ένα μεγάλο λάθος όταν αποφάσισε να υπογράψει τη συμφωνία της Άγκυρας.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι «υποτίθεται ότι τα τουρκικά οπλικά συστήματα στα χέρια του ουκρανικού ναυτικού θα δημιουργήσουν άμεση απειλή για τον ρωσικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα και στα ρωσικά-ουκρανικά σύνορα».

Οι Κινέζοι ειδικοί δηλώνουν ότι τα τουρκικά οπλικά συστήματα θα έχουν ναι μεν αποτελεσματική ισχύ, αλλά δύσκολα μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στον ρωσικό στρατό.


Ο ρωσικός στρατός έχει στη διάθεσή του μια τεράστια γκάμα τρομερά φονικών όπλων για την εξουδετέρωση κάθε είδους απειλών.


Στο τέλος όλου αυτού του σχεδίου εκτιμάται ότι τόσο οι Ουκρανοί κινδυνεύουν να απολέσουν την Α.Ουκρανία στα πρότυπα της Κριμαίας από την Ρωσία, όσο και οι Τούρκοι κινδυνεύουν να χάσουν την ισχύ των πολυδιαφημιζόμενων τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, αφού το εμπάργκο της δύσης θα “διαλύσει” την αμυντική τους βιομηχανία.    

Δεν υπάρχουν σχόλια :