Αντιπροσωπεία της Lockheed Martin βρέθηκε στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά


 Αντιπροσωπεία της Lockheed Martin επισκέφθηκε αυτή την εβδομάδα τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά για να διαπιστώσει το κατά πόσο τα ναυπηγεία εκεί μπορούν να υποστηρίξουν τη ναυπήγηση των νέων φρεγατών που προτείνουν αλλά και το επισκευαστικό έργο για πλοία του USN που οι ΗΠΑ θέλουν να έχουν τη δυνατότητα στην περιοχή. 

Η ανακοίνωση δεν αναφέρει περισσότερα και αυτό βάζει σε σκέψεις στο κατά πόσο η εταιρεία έμεινε ευχαριστημένη από αυτά που είδε.. και δεν είδε. Και αυτό καθώς τα ναυπηγεία χρειάζεται να εκκινήσουν πάλι τη λειτουργία τους αφού βρεθεί νέος ιδιοκτήτης και για να έλθουν σε επίπεδο να ναυπηγήσουν πλοία με πολεμικές προδιαγραφές, ήτοι αυξημένο βαθμό δυσκολίας, θα χρειαστεί να γίνουν επενδύσεις στο ναυπηγείο όσον αφορά τον εξοπλισμό τους με νέα μηχανήματα αλλά και στη συντήρηση του παλαιότερο και αντικατάσταση όσων μηχανημάτων δε λειτουργούν.


Οι παραπάνω διεργασίες είναι αρκετών εκατομμυρίων ευρώ που μπορεί να υπερβαίνουν και τα 140 εκ. ευρώ, έτσι ώστε να επανέλθουν σε πλήρη λειτουργική κατάσταση τα ναυπηγεία. Το εγχείρημα επομένως είναι πολύ δύσκολο και ο επόμενος διαγωνισμός που θα προκηρυχθεί στα τέλη Μαρτίου, θα είναι καθοριστικός για το μέλλον τους. Ο προηγούμενος διαγωνισμός που κηρύχθηκε άγονος από τη διαχειρίστρια αρχή προκάλεσε καθυστέρηση και περίπλεξε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.


Η Lockheed Martin προωθεί προς το Πολεμικό Ναυτικό το πλοίο της MMSC που είναι μία μετεξέλιξη της κλάσης LCS του Αμερικανικού Ναυτικού, πλοίων που πρόσφατα το USN αποφάσισε να σταματήσει να παραλαμβάνει μέχρι να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κλάση στο προωστήριο σύστημά της. Η προώθηση αυτή γίνεται στα πλαίσια μίας ολιστικής λύσης από τις ΗΠΑ που περιλαμβάνει σε ένα πακέτο 4 φρεγάτες + 2 πλοία ενδιάμεση λύση (;) + ναυπηγεία + χρηματοδότηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια :