Σε θλιβερή κατάσταση οι Έλληνες πολίτες: Κόβουν ρεύμα σε ανέργους στον κλάδο του τουρισμού εν μέσω lockdown!

Αφού τους οδήγησαν στην ανεργία… τώρα τους κόβουν και το ρεύμα

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η ελληνική οικονομία, με πολλούς Έλληνες πολίτες να έχουν οδηγηθεί στην υποχρεωτική ανεργία εξαιτίας του lockdown στο οποίο βρίσκεται η χώρα εδώ και περίπου έναν χρόνο. 

Ένας από τους κλάδους που δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα είναι αυτός του τουρισμού, με τον πρόεδρο Ξεναγών στη Ρόδο, Αλέξης Κολιάδης, να καταγγέλλει πως έκοψαν το ρεύμα σε άνεργο εποχικό εργαζόμενο του τουρισμού στη Ρόδο, ενώ πρόσθεσε πως υπάρχουν και πολλές ανάλογες περιπτώσεις συναδέλφων του που τους έκοψαν το ρεύμα και αντιμετωπίζουν προβλήματα βιοπορισμού.

«Νιώθω ντροπή ως πολίτης της χώρας. Αντιμετωπίζουμε ένα χρόνο αυτή την κρίση. Δεν υπήρξε καμία προετοιμασία, καμία βοήθεια στον κλάδο των ξεναγών. Η κατάσταση είναι τραγική. Πολλοί συνάδελφοι βιώνουν τέτοιες περιπτώσεις. Τελευταία φορά που πήραμε εισόδημα ήταν τον Οκτώβριο του 2019. Και το βοήθημα που πήραμε από το κράτος το 2020 ήταν 1800 ευρώ. Δεν ξέρουμε πως θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Mega. 

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι τα αρμόδια υπουργεία έταξαν στους ξεναγούς βοήθημα Γενάρη και Φλεβάρη, ωστόσο ακόμα δεν έλαβαν βοήθημα.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η οικονομία οδηγείται στην καταστροφή, με αφορμή τον κορωνοϊό. Εδώ και ενάμιση χρόνο δεν υπάρχει εισόδημα στον κλάδο των ξεναγών και όλοι περιμένουν το κρατικό βοήθημά, στο οποίο αναμένεται να μπουν και «κόφτες». 

loading...