HOMO SAPIENS PHILOSOPHICUS – Θεμελιώδες κείμενο

Το ισχυρότερο είδος ζωής στον πλανήτη , ο Άνθρωπος ο Σοφός ( Homo sapiens ) είναι φανερό οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙ την σοφία που χρειάζεται για να διαχειρισθεί σωστά την μεγάλη του δύναμη .

Υπάρχει όμως ένα υποείδος που διαθέτει αυτήν την σοφία . Σύμφωνα με τους κανόνες της Βιολογίας , αφού τα δύο πλάσματα μπορούν να ζευγαρώσουν και να παράγουν γόνιμους απογόνους , οφείλουμε να τα κατατάξουμε στο ίδιο είδος . Εάν δεχτούμε οτι οι λίγοι ( που μπορούν να διαχειρισθούν σοφά την δύναμη της Επιστήμης ) είναι το υποείδος Homo sapiens Philosophicus ( Άνθρωπος ο Σοφός , ο Φιλόσοφος ) , τότε οι πολλοί ( που δεν μπορούν να διαχειρισθούν σοφά την δύναμη ) θα πρέπει να ανήκουν σε κάποιο άλλο υποείδος . Ας το ονομάσουμε Homo Sapiens Archaicus ( Άνθρωπος ο Σοφός , ο Αρχαϊκός ) .

Ο Homo Sapiens Archaicus έζησε περί τις 90.000 χρόνια ως τροφοσυλλέκτης . Δεν τα πήγε άσχημα . Όταν όμως ανεκάλυψε την γεωργία οικοδόμησε μια πιό πολύπλοκη κοινωνία . Μέσα σε αυτήν την κοινωνία είναι σαν ψάρι έξω απο το νερό . Δεν μπορεί να δράσει σωστά . Δεν έχει την κατάλληλη εγκεφαλική “πυξίδα” ( * )

ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΥΠΟΕΙΔΗ

1) Ο Αρχαϊκός κατασκεύαζε τα εργαλεία που του χρειαζόταν και θεωρούσε οτι το έργο των ΔΙΚΩΝ του χειρών ήταν ΔΙΚΟ του . Όποτε ήθελε μπορούσε να καταστρέψει το θαυμάσιο τόξο που ο ΙΔΙΟΣ κατασκεύασε και δεν είχε να δώσει λογαριασμό σε κανέναν . Το λάθος του ήταν οτι , μεταβαίνοντας στην γεωργική οικονομία , θεώρησε πως και το ΧΩΡΑΦΙ που όργωνε ήταν δικό του ! Θεώρησε οτι μπορούσε να το καταστρέψει χωρίς να ζητήσει άδεια απο κανέναν . Αυτό όμως οδηγεί σε λογικό παράδοξο : Εάν όλοι κάνουν το ίδιο , η επόμενη γενιά δεν θα έχει τόπο να παράγει την τροφή της !

Ο Φιλόσοφος έχει σαφή τοποθέτηση επ’ αυτού : ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ .

Επομένως , το χωράφι ( που ΟΛΟΙ μαζί υπερασπίζουμε σε περίπτωση εισβολής ξένων ) ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ . Η Κοινωνία σου το δανείζει για όσο χρόνο ζείς . Οφείλεις να το παραδώσεις στην ίδια ή ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ κατάσταση απ’ όσο το παρέλαβες . Απο αυτό το χωράφι θα τραφούν πολλοί άλλοι που θα γεννηθούν μετά απο εσένα .

2) Ο Αρχαϊκός θεωρούσε πολύ φυσικό να κληροδοτήσει στον γυιό του το θαυμάσιο τόξο που κατασκεύασε . Το λάθος του ήταν οτι , μεταβαίνοντας στην γεωργική οικονομία , θεώρησε απόλυτα λογικό να κληροδοτεί στον γυιό του και το χωράφι ! Αυτό όμως οδηγεί σε λογικό παράδοξο : Εάν ο γυιός είναι τεμπέλης και αντικοινωνικός μπορεί ξαφνικά να του έρθει ( σαν κληρονομιά ) ένας θαυμάσιος ελαιώνας που με πολύ κόπο και σύνεση δημιούργησε ο εργατικός και τίμιος πατέρας του . Προφανώς ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ τέτοιο δώρο .

Ο Φιλόσοφος έχει σαφή τοποθέτηση επ’ αυτού : Όταν γεννήθηκες πήρες απο την κοινωνία ένα χωράφι . Τώρα που πέθανε ο πατέρας σου δεν είναι αυτονόητο οτι εσύ θα πάρεις τον ελαιώνα του . ΕΑΝ έχεις αποδείξει την αξία σου , θα σου πάρουμε το αρχικό χωράφι ( που σου δώσαμε όταν γεννήθηκες ) και θα σου δώσουμε τον ελαιώνα του πατέρα σου . Εάν δεν έχεις αποδείξει την αξία σου θα δώσουμε τον ελαιώνα σε κάποιον που την έχει αποδείξει ( αφού πρώτα μας επιστρέψει το χωράφι που του δώσαμε όταν γεννήθηκε ) .

3) Ο Αρχαϊκός θεωρούσε πολύ φυσικό να κατασκευάσει και να κατέχει 2 ή 3 ή 10 τόξα . Δεν εμπόδιζε κανέναν να κατασκευάσει τα δικά του 10 τόξα . Το λάθος του ήταν ότι , μεταβαίνοντας στην γεωργική οικονομία , θεώρησε απολύτα λογικό να κατέχει 2 ή 3 ή 10 χωράφια ! Αυτό όμως οδηγεί σε λογικό παράδοξο : Εάν εγώ έχω 10 χωράφια τότε εννέα άλλοι δεν έχουν καθόλου ! Δεν μπορούν να παράγουν την τροφή τους .

Ο Φιλόσοφος έχει σαφή τοποθέτηση επ’ αυτού : Στην ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ θα είναι ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ !

Όταν γεννιέσαι θα παίρνεις ( δανεικό ) απο την κοινωνία ένα γεωτεμάχιο και ένα σπίτι ισάξια με τα γεωτεμάχια και τα σπίτια όλων των άλλων . Θέλεις να εργαστείς και να τα αναβαθμίσεις ; Κάνε το επειδή ευχαριστεί εσένα . Μην έχεις προσδοκίες οτι σίγουρα θα μεταβιβαστούν στα παιδιά σου .

4) Όσο ο άνθρωπος ήταν κυνηγός-τροφοσυλλέκτης δεν υπήρχε γάμος . Οι άνδρες όταν γύριζαν απο το κυνήγι μοίραζαν το κρέας και σε γυναίκες και σε παιδιά . Το κρέας δεν είχε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ιδιοκτήτη . Όλοι μαζί οι κυνηγοί το απέκτησαν . Έτσι η κάθε γυναίκα μπορούσε να επιλέγει τον ερωτικό της σύντροφο ελεύθερα . Δεν χρωστούσε καμμία χάρη σε κανέναν . Οι υγιείς και έξυπνοι είχαν πολλές γυναίκες και οι άσχημοι και βλάκες καμμία ( δεν άφηναν απογόνους ) . Έτσι διατάζει ο λεγόμενος “Νόμος του Παρέτο” : Το 80 % των παιδιών μιας κοινότητας έχει πατέρες απο το κορυφαίο 20 % των ανδρών ( κορυφαίο σε υγεία και εξυπνάδα ) .

Όταν όμως άρχισε η καλλιέργεια της γής , δεν καλλιεργούσαν συλλογικά τα χωράφια . Ο κάθε ένας όργωνε και θέριζε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ κομάτι γής . Το σιτάρι είχε πλέον ιδιοκτήτη . Ο γεωργός μπορούσε να πεί “ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ” . Ο Αρχαϊκός τότε θεώρησε πολύ φυσικό να πεί στην γυναίκα του “Αφού τρώς το σιτάρι που ΕΓΩ παρήγαγα , οφείλεις να γεννάς παιδιά μόνο απο το δικό μου σπέρμα” . Αυτό όμως οδηγεί σε λογικό παράδοξο : Το ότι ΟΛΟΙ πλέον ( έξυπνοι και βλάκες , υγιείς και μή υγιείς ) δικαιούνται να έχουν βιολογικούς απογόνους ! Κατάφωρη παραβίαση του Νόμου του Παρέτο ! Ο Φιλόσοφος έχει σαφή άποψη επ’ αυτού : Ο Νόμος του Παρέτο ΔΕΝ πρέπει να παραβιαστεί . Αλλιώς η κοινωνία θα γεμίσει άρρωστους και ηλίθιους .

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ HOMO SAPIENS PHILOSOPHICUS ;

Ο Μπέρναρ Σώ είχε πεί “Το 2% σκέπτεται , το 3 % ΝΟΜΙΖΕΙ οτι σκέπτεται και το 95 % προτιμά να πεθάνει παρά να σκεφθεί ” . Πιθανόν λοιπόν , o Homo Sapiens Philosophicus είναι το 2 % του πληθυσμού . Σύμφωνα με τον Νόμο του Παρέτο , το 80 % των ΚΑΛΩΝ έργων ( στην Επιστήμη και Τέχνη ) προέρχονται απο το κορυφαίο ποιοτικά 20 % του πληθυσμού . Επομένως ο Φιλόσοφος έχει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο σε ο,τιδήποτε καλό έχει παραχθεί . Θα μπορούσαμε να πούμε οτι ο Φιλόσοφος δημιουργεί την δύναμη ( Γνώση – Επιστήμη ) και ο Αρχαϊκός καταφέρνει ( λόγω πλειοψηφίας ) να πάρει την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ αυτής της δύναμης ! Καταστροφικό . Είναι σαν να δίνεις ένα γεμάτο πιστόλι στα χέρια μωρού .

ΣΤΟ “ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ”

Εάν βλέπετε οτι ανήκετε στον υποείδος “Φιλόσοφος” έχετε πολύ μεγάλη ευθύνη για ο,τιδήποτε κακό συμβεί απο εδώ και εμπρός . Έως τώρα το κακό αυξάνεται επειδή ΕΣΕΙΣ ( ο Φιλόσοφος ) δημιουργείτε δύναμη και την παραδίδετε αδιαμαρτύρητα στα χέρια του Αρχαϊκού . ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ! Αυτός που ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ την δύναμη θα πρέπει να έχει την διαχείρισή της . Δεν μπορεί ο Επιστήμων να κατασκευάζει την ατομική βόμβα και να παραδίδει την διαχείρισή της σε έναν άθλιο πολιτικάντη που ίσως δεν γνωρίζει να κάνει σωστά μια διαίρεση !

Οι Φιλόσοφοι πρέπει να ΔΙΚΤΥΩΘΟΥΝ και να ΔΡΑΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ώστε να αποκτήσουν την ΕΞΟΥΣΙΑ . Δηλώστε ( με προσωπικό μήνυμα στην σελίδα ) την θέλησή σας να συμμετέχετε στην δράση .

Οι Φιλόσοφοι είναι το μέλλον του πλανήτη . Χωρίς αυτούς δεν υπάρχει μέλλον .

( * ) Πιθανόν το πρώτο κύτταρο να δημιουργήθηκε με πρωταγωνιστή το RNA ( ή κάποια ακόμη πιό απλή ουσία ) . Μέσα στην νέα πολύπλοκη κατασκευή όμως , το DNA ( δευτερευούσης σημασίας έως τότε ) αισθάνθηκε οτι εδώ μπορεί να δράσει καλά και να παράγει αξιοθαύμαστα πράγματα . Είπε λοιπόν στο RNA “Τώρα , μέσα στο κύτταρο εσύ είσαι σαν ψάρι έξω απο το νερό . Τώρα εσύ θα είσαι ο κομπάρσος και εγώ ο πρωταγωνιστής” . Βλέπουμε λοιπόν οτι αυτό το σενάριο είναι , πιθανόν ,νόμος της Φύσης .

ΝΕΟ Υποειδοσ Ανθρωπου

loading...