Ήξερες ότι Η χώρα της Γροιλανδίας δεν μπόρεσε ποτέ να έχει αναγνωρισμένη ομάδα από τη FIFA.

Παρά τις προσπάθειες της Γροιλανδικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, δεν τα έχουν καταφέρει ακόμα με αποτέλεσμα απλά να παίζουν φιλικά παιχνίδια, κυρίως με τα νησιά Φερόε και την Ισλανδία.

Αυτό συμβαίνει επειδή δεν μπορούν να καλλιεργήσουν γρασίδι για να δημιουργήσουν χωράφια.Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού καλύπτεται με πάγο, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να παίζουν ποδόσφαιρο, έχοντας μάλιστα εθνική ομάδα.

Το 2006 έπαιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργάνωσε η FC St. Pauli με το κωδικό όνομα ‘FIFI Wild Cup’. Έχει παίξει και σε άλλες διοργανώσεις που αγνοούμε όπως το Κύπελλο ELF, στην Κύπρο, ενάντια σε Κριμαία, Γκαγκαουζία, μία αυτόνομη περιοχή της Μολδαβίας, Κιργιστάν, Τατζικιστάν, Θιβέτ και Ζανζιβάρη.

Στο εθνικό τους πρωτάθλημα η τελική φάση διαρκεί μία εβδομάδα,ενώ όλη η ποδοσφαιρική σεζόν είναι 45 μέρες. Το “final four” αρχίζει Δευτέρα και τελειώνει Κυριακή. Αν οι ομάδες είναι τυχερές, οι παίκτες τους θα είναι στα σπίτια τους 3 μέρες μετά και ίσως δουλέψουν κιόλας. 

Στο τουρνουά συμμετέχουν δέκα ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους των πέντε. Οι δύο πρώτες κάθε ομίλου προκρίνονται στα ημιτελικά και οι άλλες αγωνίζονται για τις υπόλοιπες θέσεις.

Τα ταξίδια είναι μακρινά, οι βάρκες σταματούν για να πάρουν επιβάτες από κάθε πιθανό χωριό. Η ομάδα Equaluk-54 έκανε 3 μέρες να φτάσει στο Νούουκ, ενώ πήρε βάρκα για να πάει στο Σίσιμουτ. Εκεί, οι ποδοσφαιριστές κοιμήθηκαν σε αίθουσες γυμνασίου. 

loading...