Η Dominion ζητά 1,6 δισ. δολ. από το Fox News για τη νοθεία στις εκλογές των ΗΠΑ – Τι σχέση έχει με Κίνα και… Ελλάδα;

 H εταιρεία που παρέχει τα μηχανήματα καταμέτρησης ψήφων, Dominion Voting Systems, υπέβαλε αγωγή ύψους 1,6 δισ. εναντίον του Fox News, υποστηρίζοντας ότι το κανάλι εξέθρεψε τις «θεωρίες συνωμοσίας» για την εμπλοκή της στην παρεμπόδιση επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ.

Στη μήνυση, που κατατέθηκε στο δικαστήριο του Ντέλαγουερ, η εταρεία δηλώνει, ότι το κανάλι κατασκεύασε «συντριπτικά ψέματα» για την Dominion, προκειμένου να διασφαλίσει υψηλή τηλεθέαση για το δεξιό μέσο ενημέρωσης.

Πρόκειται για την τελευταία αγωγή που κατέθεσε η Dominion, η οποία έχει ήδη μηνύσει τον δικηγόρο του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, την πρώην δικηγόρο της προεκλογικής εκστρατείας,  Σίντνεϊ Πάουελ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της MyPillow, Μάικ Λίντελ, οι οποίοι εμφανίστηκαν δημοσίως στην τηλεόραση, κάνοντας λόγο για υποκλοπή εκατομμυρίων ψήφων κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών. 

Με την αγωγή η εταιρεία διεκδικεί διαφυγόντα κέρδη ύψους 600 εκατ. δολαρίων και απώλειες επιχειρηματικής  αξίας τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων, με το Fox News να τηρεί – προς το παρόν – «σιγή ιχθύος» όσον αφορά τη μηνυτήρια αναφορά.

«Η εκστρατεία παραπληροφόρησης που διεξήχθη εναντίον της εταιρείας μας, μάς προκάλεσε σοβαρές ζημιές και υπονόμευσε την εμπιστοσύνη στους αμερικανικούς δημοκρατικούς θεσμούς», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο CEO της Dominion, Τζον Πούλος, «αυτά τα ψέματα έχουν επίσης απειλήσει την προσωπική ασφάλεια των υπαλλήλων και των πελατών μας.» 

Εκτός από την Dominion και άλλη μία εταιρεία καταμέτρησης ψήφων, η Smartmatic, μήνυσε το Fox News και άλλα μέσα ενημέρωσης φιλικά προσκήμενα στους Συντηρητικούς.

Σε αυτή την περίπτωση, το αμερικανικό δίκτυο, έχει εκκινήσει νομικές διαδικασίες προκειμένου να απορριφθεί η μηνυτήρια αναφορά, δηλώνοντας ότι τα ρεπορτάζ του καναλιού προστατεύονται από την Πρώτη Τροπολογία του Αμερικανικού Συντάγματος που κατοχυρώνει την ελευθερία της έκφρασης.

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά. Έχει άραγε σχέση η Dominion με την Ελλάδα;

Η Dominion Voting Systems  έλαβε 400.000.000 δολ. από μια ελβετική τράπεζα με στενούς δεσμούς με την κινεζική κυβέρνηση λιγότερο από ένα μήνα πριν από τις εκλογές.

Η έρευνα επικεντρώνεται στη Staple Street Capital, η οποία απέκτησε το Dominion Voting Systems το 2018.

Η Dominion Voting Systems λειτούργησε τα μηχανήματα ψηφοφορίας σε 28 πολιτείες και κατηγορείται από τον Πρόεδρο Τραμπ και τους υποστηρικτές του ότι συμμετείχαν στη διαγραφή εκατομμυρίων ψήφων στον Τραμπ εκτός από την αλλαγή ψήφων για τον Μπάιντεν το βράδυ των εκλογών.

«Στις 8 Οκτωβρίου 2020, η Staple Street Capital υπέβαλε προσφορές SEC Form D (SEC Form D offerings) και ένα ποσόν πωλήσεων $400.000.000 στον Παραλήπτη Αποζημιώσεων Πωλήσεων ( Sales Compensation Recipient ) που προσδιορίστηκε ως UBS Securities», αναφέρει η έρευνα, η οποία σημειώνει επίσης ότι μια άλλη πληρωμή $200.000.000 είχε ληφθή τον Δεκέμβριο του 2014.

«Η UBS Securities είναι μια ελβετική επενδυτική τράπεζα που κατέχει το 24,99% της UBS Securities Co LTD, μιας κινεζικής τράπεζας επενδύσεων. Το υπόλοιπο 75% της UBS Securities CO LTD ανήκει στην κινεζική κυβέρνηση », αναφέρει η έκθεση.

Οι συνολικοί ιδιοκτήτες της UBS Securities Co LTD είναι:

– Πεκίνο Guoxiang (33%) (– Beijing Guoxiang (33%))

– UBS (24,99%)

– Γκουανγκντόνγκ Comm. Ομάδα [zh] (14,01%) (Guangdong Comm. Group [zh] (14.01%))

– Κίνα Guodian (14%) ( China Guodian (14%))

– Όμιλος COFCO (14%) (COFCO Group (14%))

Εκτός από την UBS, οι άλλοι τέσσερις ιδιοκτήτες των UBS Securities είναι όλοι οι κομμουνιστικές κινεζικές ομάδες-βιτρίνες.

Το Πεκίνο Guoxiang είναι ένα κρατικό περιουσιακό στοιχείο.

Η επαρχιακή κυβέρνηση του Γκουανγκντόνγκ Κατέχει το 100% των μετοχών του ομίλου Γκουανγκντόνγκ Comm.

Το China Guodian είναι κρατική επιχείρηση που διαχειρίζεται το SASAC για το κρατικό συμβούλιο/

Ο όμιλος COFCO είναι μια κρατική επιχείρηση υπό την άμεση εποπτεία του SASAC.

Η SASAC, η κρατική επιτροπή εποπτείας και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων του Κρατικού Συμβουλίου (SASAC, The State-owned Assets Supervision and Administration Commission of the State Council ) είναι μια ειδική επιτροπή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, απευθείας στο πλαίσιο του κρατικού συμβουλίου.

Η αποκάλυψη ότι η Dominion Voting Systems έχει οικονομικούς δεσμούς με την κινεζική κυβέρνηση μέσω της UBS Securities θα ενισχύσει τους ισχυρισμούς των υποστηρικτών του Τραμπ ότι ξένοι παράγοντες που εργάζονται για λογαριασμό της Κομμουνιστικής Κίνας μπορεί να έχουν προσπαθήσει να αναμιχθούν στις προεδρικές εκλογές για να βοηθήσουν τον Τζο Μπάιντεν.

Άλλες συνδέσεις μεταξύ της Dominion Voting Systems και της κινεζικής κυβέρνησης έχουν επίσης εμφανιστεί τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένου του Core Infrastructure Manager (Διευθυντή) της εταιρείας Πληροφορικής, Andy Huang, ο οποίος εργάστηκε προηγουμένως για την China Telecom, η οποία «διευθύνεται εξ ολοκλήρου από την κινεζική κυβέρνηση», ανέφερε ο «Εθνικός Σφυγμός» (the National Pulse.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Dominion έχει απλώσει και στην Ελλάδα τις δραστηριότητές της και θα συμμετάσχει ενεργά στις επόμενες εκλογές…

loading...