Η Σλοβακία έγινε το πρώτο κράτος της ΕΕ που έδωσε επίσημη έγκριση στην Ιβερμεκτίνη τόσο για την προφύλαξη όσο και για τη θεραπεία σε ασθενείς με COVID-19…!!!

Γιάννης Κουτσικίδης – 

Η Σλοβακία στις 26 Ιανουαρίου 2021 έγινε το πρώτο έθνος της ΕΕ που έδωσε μετά από δοκιμές αρκετών μηνών, επίσημη έγκριση στο φάρμακο Ιβερμεκτίνη τόσο για την προφύλαξη όσο και για τη θεραπεία σε ασθενείς με COVID-19. Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Zuzana Eliasova τόνισε ότι εκτός από τα νοσοκομεία, θα είναι διαθέσιμο και στα φαρμακεία της χώρας με ιατρική συνταγή.

Μια ομάδα γιατρών στη Γερμανία πρόσφατα θεράπευσαν 100 ηλικιωμένους ασθενείς με Covid-19 σε ένα γηροκομείο, με χορήγηση ιβερμεκτίνης και αναφέρθηκε απότομη πτώση της θνησιμότητας που έφτασε στο 5% έναντι 25-30% που ισχύει για τα υπόλοιπα γηροκομεία της χώρας… Δεν ήταν μια επίσημη κλινική μελέτη αλλά μια εμπειρία του «πραγματικού κόσμου»…!!!

Εκτιμάται ότι η μαζική χρήση ιβερμεκτίνης στο γενικό πληθυσμό θα μπορούσε να σώσει τουλάχιστον 60.000 ζωές το μήνα, στις ΗΠΑ σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η ιβερμεκτίνη είναι αποτελεσματική σε όλα τα στάδια της λοίμωξης SARS-CoV-2, αν και είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε στα αρχικά στάδια της νόσου. Όσο περισσότερο καθυστερεί η χορήγηση… Τόσο πιο δύσκολη γίνεται η αποτελεσματική θεραπεία.

Ας ελπίσουμε μετά την επίσημη έγκριση του φαρμάκου Ιβερμεκτίνη στην Σλοβακία και πρόσφατα στη Βουλγαρία να ακολουθήσει η Ελλάδα καθώς και τα υπόλοιπα κράτη ώστε να σωθούν ΆΜΕΣΑ ανθρώπινες ζωές…!!!

Slovakia Becomes the First EU Nation to Formally Approve Ivermectin for Both Prophylaxis and Treatment for COVID-19 Patients

https://trialsitenews.com/slovakia-becomes-the-first-eu-nation-to-formally-approve-ivermectin-for-both-prophylaxis-and-treatment-for-covid-19-patients/

Ivermectin gathers pace in Europe

https://medicalupdateonline.com/2021/01/ivermectin-gathers-pace-in-europe/

Health Ministry Okays Use of Ivermectin in Fight against Coronavirus

https://newsnow.tasr.sk/featured/health-ministry-okays-use-of-ivermectin-in-fight-against-coronavirus/

loading...