Κρύβουν μυστήριο τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης;


ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Ένα χρόνο ο ελληνικός λαός είναι κλεισμένος αντιδημοκρατικά στα σπίτια του με τα συνεχή κυβερνητικά lock down για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού! Ωστόσο, αποδείχτηκε ότι κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι είναι “μαθητευόμενοι μάγοι” και η πολιτική τους στην αντιμετώπιση της επιδημίας, απέτυχε! Τα ήξεις – αφήξεις ένα χρόνο τώρα έχουν καταρρακώσει ψυχολογικά τον ελληνικό λαό, έχουν διαλύσει τον αθλητισμό φτάνοντας στα όρια της τρέλας τη νεολαία μας, κατέστρεψαν την επιχειρηματικότητα και το λιανεμπόριο, διέλυσαν τις κοινωνικές σχέσεις των ανθρώπων αφού απαγορεύεται η “επαφή” μεταξύ τους κλπ. κλπ…

Αυτή η συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση από τη νέα παράταση του lock down ήταν δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα θα ξέσπαγε! Έτσι το Σαββατοκύριακο παρακολουθήσαμε τις συμπλοκές πολιτών με άνδρες της Αστυνομίας στη Νέα Σμύρνη και οι οποίες επέφεραν την εισαγγελική παρέμβαση! Οι εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα με την άσκηση βίας αστυνομικών σε βάρος πολιτών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, μας ξεπερνούν! Όπως ενημερωνόμαστε η έρευνα θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη και θα πρέπει η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης για τη διακρίβωση τυχόν αξιοποίνων πράξεων από αστυνομικούς να φτάσει μέχρι το κόκκαλο!

Γιατί μας προξένησε μεγάλη εντύπωση η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη την επομένη των θλιβερών γεγονότων:

«Η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται, είμαστε απόλυτοι σε αυτό. Σύντομα θα ολοκληρωθεί η έρευνα, ώστε να αναδειχθούν και να αποδοθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες»!

Επίσης χαρακτήρισε ως “γελοιότητες” τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και του ΜέΡΑ25, πως τάχατες κινδυνεύει η Δημοκρατία από τέτοιες συμπεριφορές!

Αυτές οι δηλώσεις υπονοούν κάτι βαθύτερο που κρύβεται πίσω από τις λέξεις; Υπονοείται κάτι από τον συνδυασμό περί απόδοσης πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών στην Αστυνομία και η αναφορά στις αριστερές καταγγελίες που προσπάθησαν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη (ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25);

Εμείς οι υποψιασμένοι θα σας πούμε, πως τα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε κατά πολύ η σύνθεση της Αστυνομίας και σε μικρούς Αξιωματικούς και σε Αστυφύλακες!

Αυτά που ξέραμε κατά το παρελθόν περί Αστυνομίας της δεξιάς, δεν υπάρχει πλέον! Η Αστυνομία απαρτίζεται σήμερα εν πολλοίς από “προοδευτικούς” και υπερασπιστές “του δημοκρατικού τόξου”!

Γι΄ αυτό μου έκαναν εντύπωση οι δηλώσεις του κυρίου Χρυσοχοΐδη! Γιατί νιώθω πως πίσω από τις λέξεις ενδεχομένως να κρύβεται κάποια προσπάθεια προβοκάτσιας!

Ας ελπίσουμε η δικαστική έρευνα να είναι άκρως αποκαλυπτική!!

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, χθες…

Από τον Δημοτικό Συνδυασμό “Χαλάνδρι σε Δράση” λάβαμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί μια ευκαιρία, μια αφορμή για να αναδειχθούν τα προβλήματα και δικαιώματα των γυναικών και να καυτηριάζονται τα κακώς κείμενα που τις αφορούν.

Παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες κατακτούν μια όλο και πιο σημαντική θέση στους χώρους της εργασίας, της γνώσης και της κοινωνικής προσφοράς καταβάλλοντας επίμονες και διαρκείς προσπάθειες, η αναγκαιότητα για ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή παραμένει πάντα επίκαιρη καθημερινά.

Ίσες ευκαιρίες, Σεβασμός και Καταξίωση είναι το τρίπτυχο που θα πρέπει να μας οδηγεί συνεχώς στην προσπάθεια για ισοτιμία και αναγνώριση του σημαντικότατου ρόλου της γυναίκας στην κοινωνία του 21ου αιώνα.

Ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση την εργασία και γενικότερα στην ισότιμη συμμετοχή της γυναίκας στην κοινωνία των πολιτών.

Σεβασμός στο εκπαιδευτικό, στο εργασιακό, το οικογενειακό και το κοινωνικό περιβάλλον για κάθε γυναίκα. Σεβασμός στην προσωπικότητά της, σεβασμός στην καθημερινότητά της, σεβασμός στις αξίες της, σεβασμός στην προσωπική και κοινωνική της έκφραση.

Καταξίωση ως μαθήτρια, φοιτήτρια, εργαζόμενη, μητέρα, συνεργάτιδα. Καταξίωση που πρέπει να προκύπτει αβίαστα με βάση τις ικανότητες τις προσπάθειές της, και τις επιτυχίες της. Καταξίωση που κάθε γυναίκα σε όλη την πορεία της ζωής της πρέπει να απολαμβάνει.

Η φετινή Ημέρα της Γυναίκας σηματοδοτείται από μία ζοφερή επικαιρότητα με αποκαλύψεις που μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω. Γι’ αυτό και είναι φέτος περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία η ενδυνάμωση της προσπάθειας όλης της κοινωνίας μας για την πραγματική κατοχύρωση του ισότιμου ρόλου της γυναίκας στην Ελληνική κοινωνία. Είναι στο χέρι όλων μας να το πετύχουμε.

Συνδυασμός «Χαλάνδρι σε Δράση»!

Ωστόσο, αναφερόμενος στο Χαλάνδρι μπαίνω στον πειρασμό να σας αποκαλύψω πληροφορία φίλου μου, πως ο κ. Χάρης Ρώμας, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, στιχουργός, ηθοποιός και εσχάτως πολιτικός, επισκέφτηκε προ ημερών την Πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής της ΝΔ Χαλανδρίου!

Αληθεύει αυτή η πληροφορία; Γιατί αν αληθεύει, δένει η πληροφορία που σας είχα δώσει προ καιρού, πως ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επιζητά διακαώς την κάθοδο του κ. Χάρη Ρώμα ως υποψηφίου Δημάρχου Χαλανδρίου, με την στήριξη της ΝΔ!

Ωστόσο, αν έτσι είναι, τι προέκυψε άραγε από τη συζήτηση της συνάντησης (αν έγινε); Γνωρίζει η κυρία Πρόεδρος της ΝΔ Χαλανδρίου, ότι οι σχέσεις του Πρωθυπουργού και του Περιφερειάρχη Αττικής δεν περνούν στην παρούσα φάση και το καλύτερό τους στάδιο;

Άσε που η ΝΔ δεν έχει άρει την στήριξή της στον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Κουράση!!

Υπάρχει πολιτική ηθική;

Τον τελευταίο καιρό έχει παίξει έντονα η επιθυμία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει πολιτικό ρόλο στην πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου!

Ωστόσο αυτό που ανακαλύψαμε στον ειδησεογραφικό διαδικτυακό πόρταλ www.antinews.gr πραγματικά είναι αποκαλυπτικό:

«Ο Γιάννης Σγουρός τους θυμίζει το “πολιτικό ήθος”!

Από το να πας στον ΟΟΣΑ, να βρεθείς στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αυτό μου φαίνεται σαν θέση… εργασίας!

Πλήρης πολιτική αποδόμηση της Άννας Διαμαντοπούλου από τον Γιάννη Σγουρό. Ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής επανάφερε στον δημόσιο διάλογο την έννοια της… “πολιτικής ηθικής”.

“Υπάρχει ηθική ευθύνη των πολιτικών στελεχών που τους βοηθήσαμε να μεγαλουργήσουν στο ΠΑΣΟΚ και μετά πήγανε στην Νέα Δημοκρατία” είπε ο Γιάννης Σγουρός.

Ειδικά για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον “καθοδηγητικό ρόλο” του στο ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Σγουρός θύμισε ότι όταν ο Κώστας Σημίτης απομάκρυνε τον Κώστα Λαλιώτη από την θέση του γραμματέα έβαλε στην θέση του τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Και συμπλήρωσε: “Αυτοί ήταν η καθοδήγηση στο ΠΑΣΟΚ και έλεγαν στους νέους ανθρώπους είμαστε σοσιαλιστές, είμαστε αγωνιστές και στην πρώτη ευκαιρία μπάμ….”!

Ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής αφού είπε ότι “πιστεύω στα κόμματα ως πυλώνες της Δημοκρατίας” κατέληξε: “Το ηθικό είναι αυτό που υπηρετείς και σου αναγνωρίζει η κοινωνία μετά να μην το πουλάς”!»!

Από τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε ότι αν κάποια στιγμή μιλήσει ο Γιάννης Σγουρός για τα πεπραγμένα στο ΠΑΣΟΚ μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου, πολλοί – πολλές θα κρυφτούν στο “χρονοντούλαπο” της λήθης!!

loading...