Επιβεβαιώνει η ΕΛ.ΑΣ: «Πάμε να τους σκοτώσουμε» είπε ο ένστολος στη Ν.Σμύρνη- Δεν το θεωρεί όμως ποινικό αδίκημα

 Στα μαλακά αναμένεται να πέσει ο ένστολος που εμφανίζεται σε βίντεο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη να λέει προς συναδέλφους τους «πάμε να τους σκοτώσουμε, πάμε να τους γαμ…, τελειώσανε. Θα τους σκοτώσουμε». 

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας επιβεβαίωσαν πως όντως ο αστυνομικός είπε αυτό, εκθέτοντας παράλληλα και διάφορα κανάλια που «έτρεξαν» να μοντάρουν το βίντεο, ώστε να φαίνεται ότι είπε «θα τον σκοτώσουνε». 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων αποσαφηνίζει με κατηγορηματικό τρόπo ότι η φράση που λένε οι ένστολοι είναι πράγματι «πάμε να τους σκοτώσουμε», «σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο κι όχι οτιδήποτε άλλο».

Αναφέρεται επίσης πως «οι απειλές των αστυνομικών δεν συνιστούν ποινικό αδίκημα με αρχή τέλεσης εγκληματικής πράξης κλπ αλλά μόνο πειθαρχικό».

Υποστηρίζεται ακόμα ότι θα συνεκτιμηθεί αν συγκεκριμένοι αστυνομικοί προχώρησαν σε βίαιες ενέργειες μετά την εντολή «πάμε να τους σκοτώσουμε» που πήραν αλλά και ποιες υποδείξεις έγιναν από το κέντρο της ΕΛΑΣ όταν προχώρησαν σε αυτές τις απειλές.

Ομάδα ΔΕΛΤΑ – Νέα Σμύρνη – 09/03/2021 from flying-proletarian on Vimeo.

loading...