Νάμαστεεεεεε (Όχι το Ινδικό, το άλλο, το τραχύ, το δικό μας) – Για πάμε μία:

– Είναι δύσκολο για όποιον είναι “κάποιας ηλικίας” να μην παρατηρήσει ανησυχητικές ομοιότητες της σημερινής κατάστασης με την περίοδο 2006-2008 και 2010-2014. Όπως – είναι καλό να έχουμε υπόψη μας ότι αυτά που ζήσαμε τότε και ζούμε τώρα εν πολλοίς περιγράφονται και σε εγχειρίδια πολιτικής μηχανικής (προπαγάνδας) για τη δημιουργία πολιτικής εντροπίας (διάβαζε “провокация”). 

– Οι σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την περίπτωση είναι οι ίδιοι οι συριζαίοι, οι ευρύτεροι αριστεροί, οι αριστερίζοντες “δεν πάει το χέρι μου” τύπου Φώφης, αλλά και κάποιοι χρήσιμοι αφελείς ισαποστασάκηδες φιλελέδες ελέυθερης βοσκής οι οποίοι δε βλέπουν πέρα από τη μύτη τους και ίσως για αυτούς δε χρειάζεται διότι όντας βολεμένοι και μειωμένης αντιλήψεως, δεν έχουν βρεθεί στην ανάγκη να σκεφτούν τι συμβαίνει. 

– Ταυτόχρονα έχουμε διάφορους αντι-κουλικούς “δεξιούς” οι οποίοι είναι είτε πρόσφατα ριζοσπαστικοποιημένοι (κατά τον ίδιο τρόπο που έγινε με τους αριστερούς το 2006-2008-2012-2014), είτε ανήκαν στον εσμό του επαρχιωτικού υπερεθνικισμού (θα αναλύσουμε τον όρο εν εκτάσει άλλη φορά),  που περισσότερο μισούσε τους αστούς παρά τους κομμουνιστές και οι οποίοι είχαν αλληλοεπικαλυπτώμενο λεξιλόγιο (“ΠΡΟΔΟΤΑΙΣ”, δωσίλογοι κλπ) με τους ΣΥΡΙΖΑίους, με τους οποίους συνεννοούνται μια χαρά. Μόνο με αστούς, μορφωμένους (πανεπιστήμιο της ζωής”, θεσμοποιημένη αμορφωσιά και έλλειψη καλλιέργειας) και “νοικοκυραίους” ζορίζονται.

-Η κατάσταση ως έχει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ξυπνήσει κάποια αντικοινωνικά αντανακλαστικά της κοινωνίας με τελευταίο εύρημα το να προκαλεί επεισόδια γνωρίζοντας ότι τα νεύρα των εν πολλοίς ανεκπαίδευτων αστυνομικών είναι τεντωμενα. Προκαλεί επεισόδια και αμέσως μετά εμφανίζονται στρατοί αφελών ή βαλτών με τα κινητά, έξαλλες κοπελίτσες κλπ, οι οποίοι ΠΑΝΤΑ παίρνουν βίντεο από τη στιγμή που αντιδράει ο αστυνομικός. 

-Έχει καταντήσει ύποπτα επαναλαμβανόμενο αυτό το “δεν ξέρω ξαφνικά άρχισε να φωνάζει/ δέρνει/ κλπ τον αθώο μετέφηβο” ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αφελείς μιλάνε για “πόλεμο” της αστυνομίας με τη “νεολαία”, λες και άλλη όρεξη δεν είχε ο κατάκοπος αστυνομικός από το να κάθεται να δέρνεται με το κάθε ξεκούραστο μειράκιον στη μέση πολυσύχναστης πλατείας. Και μόλις γίνει (ενδεχομένως κακώς, σίγουρα όχι σύμφωνα με τα εγχειρίδια εμπλοκής) εμφανίζονται πέντε-δέκα με τα κινητά από το πουθενά. 

– Παρήγορο είναι ότι αυτό το έχει καταλάβει ο πολύς κόσμος. 

-Ο αντικειμενικός σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να πέσει εκλεγμένη κυβέρνηση με 15 μονάδες διαφορά και με δεύτερο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων τον “κανένα”. Αυτό που προσπαθούν είναι να δημιουργήσουν μια τέτοια πολιτική και κοινωνική αναταραχή και επανάληψη του 2008 on steroids με αναρχικούς, παραβατικούς και άλλους παρέα, έτσι ώστε να ακουστεί η φωνή του αφελούς ή του επιτήδειου διεθνούς εγχώριου παράγοντα “βρείτε τα”. Πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να διοριστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός οπότε μιλάμε για de facto πολιτικό πραξικόπημα. Έτσι, ο Τσίπρας θα ανέβει τα σκαλοπάτια του Μαξίμου από την πίσω πόρτα και θα μπορέσει να ξηλώσει τα όποια επιτεύγματα της κυβέρνησης και να ματαιώσει επενδύσεις. Ανατροφοδοτώντας τη μιζέρια η οποία αυτός πιστεύει πως τον ανεβάζει στην εξουσία (και να πάει στα τάρταρα η Ελλάδα. Σκοπός επετεύχθη).  

-Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τη ΝΔ η οποία όποτε κυβέρνησε έσκαγαν οι βόμβες που άφηνε ξωπίσω της η “αριστερά” με πράσινους, κόκκινους, ροζ αλλά και ΜΠΛΕ κόκκους, ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της πολιτείας του και της εχθροπάθειας του προς το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού, είναι πλέον καμένο χαρτί. Ο κόσμος στρέφεται προς τα “δεξιά” όσο και εαν αυτό που θα σημαίνει ο όρος σε λίγο θα είναι κάτι άλλο από κάτι τύπους καραφλούς με μουστάκια ή χωρίς, που μιλάνε βλαχοκαθαρεύουσα. Το αίτημα το έγραψε και μια κυρία κάπου στα σχόλια και στη σελίδα μας και είναι πασιφανές τι σημαίνει. 

– Μπορεί να μην εμφανιστεί αμέσως αλλά σας διαβεβαιώ ότι ο επόμενος ηγέτης δε θα είναι ο κος Τσίπρας αλλά κάποιος άλλος δημεγέρτης ο οποίος θα επαναπροσδιορίσει τα συνθήματα και του “η Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες”, του να μην παραδοθεί το εθνικό κεφάλαιο με το όνομα της Μακεδονίας σε αλλοεθνείς βαλκάνιους, και να γίνει η Ελλάδα μια δυνατή χώρα (“κανονική” δε θα το έλεγα…, θα υπάρχει η αντίστροφη μισαλλοδοξία που υπήρχε το 1982… Τουλάχιστον στις γέφυρες δε θα βλέπουμε την κουρελαρία των πανό αλλά Ελληνικές σημαίες. Κάτι είναι και αυτό). 

– Κύριε Τσίπρα, μάλλον δε θα ξανακυβερνήσετε αυτή τη χώρα. Κύριε Μητσοτάκη μην παίρνετε αψήφιστα το ότι υπάρχουν υπόγειες ζυμώσεις για κάποιον πιο “πατριώτη” ότι και να σημαίνει αυτός ο όρος.  Το αίτημα της εικόνας από κάτω, είναι ζωντανό, επίκαιρο και να το έχετε υπόψη σας άπαντες. Αυτή είναι η θέση προς το παρόν του “κανένα”. Και αυτοί που νομίζετε ότι θα ξανακάψετε τη χώρα για να ανεβείτε μέσω πολιτικής εκτροπής, αλλά και εκείνοι που νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι εταιρεία και όχι κράτος-έθνος και αρκούν μια-δυο μεγάλες επενδύσεις και αυτό ήταν όλο. 

Ευτυχώς παρατηρώ (και ελπίζω) ότι ο πρωθυπουργός έχει επίγνωση της κατάστασης. Όσο για τους υπόλοιπους αφελείς, ισαποστασάκηδες, διαφορους προφεσσόρες κλπ, you have been warned. 

King Kenway ΙΙ (ΚΚΙΙ) 

ΥΓ: Περιμένω τους ελαφρόμυαλους και “από τις δυο πλευρές” οι οποίοι θα μου επιτεθούν, καθένας με διαφορετικά πράγματα στο κλούβιο τους κεφάλι πιστεύοντας ότι ανήκω στους “άλλους”.

loading...