ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ !!!

Νίνα Δ. Παυλίδου – 

Στην Ελλάδα το ποσοστό ανεργίας των γυναικών, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ξεπερνά το 35%. Δεδομένο είναι επίσης, ότι  η δομή της ελληνικής οικογένειας κατά την άποψή μου, δείχνει να επιφορτίζει με περισσότερες ευθύνες την  ήδη υπερφορτωμένη ελληνίδα, που αναλαμβάνει την αποτελεσματικότερη κάλυψη των καταναλωτικών αναγκών του νοικοκυριού. Αυτό που είναι αν θέλετε το καινούργιο που έρχεται να προσθέσει αυτή η έρευνα, είναι ο ουσιαστικός ρόλος που διαδραματίζουν οι γυναίκες στη διαμόρφωση πλέον μιας νέας καταναλωτικής κουλτούρας μέσα στο νοικοκυριό. Την ώρα που οι τιμές των αγαθών ανεβαίνουν, φαίνεται πως η ελληνίδα καταναλώτρια έχει βρει τη λύση για να προφυλάξει το οικογενειακό εισόδημα. Σοβαρές είναι δυσμενείς επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ζωή και στην ψυχολογία των γυναικών στη χώρα μας . Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει διαπιστωθεί αύξηση των ψυχολογικών διαταραχών στο γυναικείο πληθυσμό καθώς και των ποσοστών της ενδοοικογενειακής βίας .Είδαμε στις αρχές της δεκαετίας του «80 την δυναμική παρουσία της γυναίκας στην Ελληνική κοινωνία, τωρα το 2021 αντιλαμβανόμαστε μια επιστροφή στα χρόνια του Μεσαίωνα.

Δυστυχώς για την Ελληνική αναγέννηση σημαντική παρουσία έχει η η επικράτηση της Ελληνίδας μάνας.Της μάνας που με τόσες θυσίες έδωσε πνοή στο γένος μας απο αρχαιοτάτων χρόνων ως και σήμερα, την προσφορά της με το αίμα της ψυχής της .

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ πιστεύει ακράδαντα ότι το μεγάλο πρόβλημα της Πατρίδας μας είναι το δημογραφικό,πώς προστατεύεις μια μελλοντική μητέρα όμως όταν της αφαιρείς το δικαίωμα συμμετοχής στην κοινωνία;γιατί εάν απομονωθεί λόγω έλλειψης εργασίας αυτόματα την απομονώνεις την καταδικάζεις, απο ευλογημένη σε δυστυχισμένη απο καρποφόρα σε άχρηστο άβουλο και μη δημιουργικό όν.Η χαρά και η επιθυμία της γέννησης μετατρέπεται σε εφιάλτη.Όταν ένα παιδί ανήκει στα τεκμήρια και όχι στη θέση που θα έπρεπε να είναι,τότε έχουμε μεγάλο και ουσιαστικό πρόβλημα,εκεί κολάει και το ηθικό κομμάτι,αλλά δεν είναι της παρούσης.

Η ανευθυνότητα και η επιπολαιότητα ,ο καιροσκοπισμός και ο εύκολος πλούτος  μας κατάστρεψαν.Το γεγονός οτι θα είμαστε σε λίγα χρόνια μειονότητα μέσα στην χώρα μας,είναι πολύ πιο σοβαρο απο κάθε οικονομική κρίση,φέρτε στο μυαλό σας τις γυναίκες του χθές τη γιαγιά μας τη μητέρα μας.Αναλογισθείτε πόσα μεγαλεία έχουν προσφέρει στην Ελληνική κοινωνία σε εποχές πείνας.Πάρτε αποφάσεις ζωής για το καλό μας το καλό της ΠΑΤΡΙΔΑΣ και για το μέλλον των παιδιών μας.Είμαστε δυνατές απο τη φύση μας και γινόμαστε σκληρές όταν πρόκειται να προστατεύσουμε τα παιδιά μας,αυτό θα κανουμε και τώρα.Είμαι μητέρα,γυναίκα και Πρόεδρος πολιτικού κόμματος,όχι για να αποδείξω κάτι αλλά γιατί πιστεύω ακράδαντα στην δύναμη μας και ήρθε ο καιρός να το αποδείξουμε και να μας αναδείξουμε.Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ θα στηρίξει όλο το μεγαλείο της γυναικείας φύσης,της μητρότητας και της δημιουργηκότητας,έτσι ώστε η χαρά και η επιθυμία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ,να προβάλει σε όλο της το μεγαλείο.Η κατάθλιψη και η απομόνωση μόνο περισσότερα κακά θα φέρουν.

«Η γυναίκα έχει δυνάμεις πού εντυπωσιάζουν τον άνδρα. Μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα και να αντέχει βαριά φορτία. Αντέχει χαρά, αγάπη και γνώμες. Χαμογελάει όταν νοιώθει την ανάγκη να ουρλιάξει. Τραγουδάει όταν νοιώθει την ανάγκη να κλάψει. Κλαίει όταν είναι χαρούμενη και γελάει όταν φοβάται. Μάχεται γι’ αυτό που πιστεύει. Αντιστέκεται στην αδικία. Δεν δέχεται το «όχι» σαν απάντηση, όταν μπορεί να δει καλύτερη λύση. Δίνει όλο της τον εαυτό ώστε η οικογένειά της να θριαμβεύσει. Παίρνει μια φίλη της ή ένα φίλο της μαζί στο γιατρό όταν φοβάται. Η αγάπη της είναι άνευ όρων. Κλαίει όταν τα παιδιά της πετυχαίνουν. Είναι χαρούμενη όταν οι φίλοι της τα καταφέρνουν. Χαίρεται όταν μαθαίνει για μια γέννα. Η καρδιά της ραγίζει όταν ένας συγγενής ή ένας φίλος πεθαίνει, αλλά βρίσκει την δύναμη να συνεχίζει στη ζωή. Ξέρει ότι ένα φιλί και ένα χάδι, μπορούν να θεραπεύσουν μια ραγισμένη καρδιά.Aυτη η ανωτερότητα της γυναίκας ας γίνει  απαρχή για την αλλαγή όλων όσων μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση.Δεν χρειάζονται μομφές και ύβρεις. Με λίγη αισιοδοξία και με πίστη στα ιδανικά μας και τις χαμένες αξίες πολλά πράγματα μπορούν να διορθωθούν. Αυτή είναι η εποχή που ξαναγράφουμε ιστορία για όλες τις μελλοντικές γενιές,γιατί ΙΣΤΟΡΙΑ χωρίς γυναίκα δεν υπάρχει!!!

 

Η Πρόεδρος 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Νίνα Δ. Παυλίδου

loading...