Ρόδος: Την σκότωσε με ένα χαστούκι – Το έγκλημα που συγκλόνισε το νησί

 Η νέα κίνηση του δράστη

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου με αίτηση για την αναστολή της ποινής κάθειρξης 12 ετών, που του επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω το 2019, προσέφυγε o 47χρονος που κρίθηκε ένοχος, χωρίς ελαφρυντικά, ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της 44χρονης Μαρίας Χαρίτου.

Όπως έγραψε η εφημερίδα «Δημοκρατική», ο 47χρονος φέρεται στις 2 Ιουλίου 2018 να μετέβη στην οικία της πρώην συντρόφου του Μαρίας Χαρίτου στην οδό Αλκαίου στην Μεσαιωνική Πόλη και μετά από έντονη λογομαχία που είχε μαζί της να την χαστούκισε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να προσκρούσει με δύναμη στο τσιμεντένιο πάτωμα και να υποστεί κάταγμα ρινικού οστού, θλαστικό τραύμα, εκτεταμένο αιμάτωμα αριστερά μετωποβρεγματικά, κάκωση μεσολοβίου και ατροφία εγκεφάλου συνεπεία των οποίων πέθανε στις 29 Οκτωβρίου 2018.

Θυμίζουμε ότι το βράδυ της 4ης Ιουλίου 2018 η Χαρίτου, βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση εντός της οικίας της από μια 23χρονη, έναν 34χρονο, έναν 33χρονο, έναν 47χρονο και έναν ακόμη Ελληνα. Ο 33χρονος κάλεσε το ΕΚΑΒ και ζήτησε ασθενοφόρο, προκειμένου να μεταφερθεί η Χαρίτου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Οταν ενημερώθηκε από τον τηλεφωνητή ότι θα ειδοποιηθεί και η αστυνομία, εκείνος έδωσε το τηλέφωνο στην 23χρονη, η οποία και συνέχισε τη συνομιλία, περιμένοντας στο σημείο μέχρι και της αφίξεως του ασθενοφόρου.

Η Χαρίτου διακομίσθηκε, αεροπορικώς, στη νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου «Αγ. Γεώργιος» στο Ηράκλειο της Κρήτης σε κωματώδη κατάσταση.

Την 27η Οκτωβρίου 2018 διακομίστηκε ξανά στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και δυο μέρες μετά πέθανε. Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, από τις έρευνες προέκυψε ότι η αιτία του καυγά ανάμεσα σε δράστη και θύμα ήταν μόλις 10 ευρώ.

Ακολούθησε έντονη λογομαχία με τον 47χρονο, ο οποίος φέρεται να την χαστούκισε δυνατά στο πρόσωπο και εκείνη να έπεσε με το κεφάλι στο πάτωμα και να έχασε τις αισθήσεις της.

loading...