Οι Ρώσοι βγάζουν «δείκτη ελευθερίας»! Κάτι ετοιμάζεται στον πλανήτη

Τι γίνεται σε Ελλάδα και Ευρώπη

Παρότι, τα θύματα του… κορωνοϊού μειώνονται σε κάποιες χώρες, ορισμένες κυβερνήσεις αρνούνται να επιστρέψουν ακόμα ελευθερίες και δικαιώματα στους πολίτες τους, κάτι που βάζει πολλούς σε υποψίες ότι ετοιμάζεται ο δρόμος για κάτι χειρότερο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το ενημερωτικό δίκτυο «Russia Toady» ετοίμασε δείκτη ελευθερίας Covid-19, ο οποίος θα παρακολουθεί τις κορυφαίες οικονομίες του κόσμου και τις μεγάλες περιοχές εντός αυτών, για να δει εάν περιορίζουν τους πολίτες τους, είτε καταπατώντας τα βασικά δικαιώματα, όπως η ελεύθερη κυκλοφορία, βασικές λειτουργίες, όπως η ικανότητα μετάβασης σε σχολείο ή επιχείρηση ή ακόμα και την απαλλαγή από την τεχνολογική παρακολούθηση.

Όπως αναφέρουν οι Ρώσοι, ο δείκτης θα προσπαθήσει να μην είναι τόσο υποκειμενικός, ενώ δεν θα επιχειρεί να μετρήσει την βασική και ευρύτερη κατάσταση των πολιτικών δικαιωμάτων σε διάφορες χώρες, αλλά το πόσο έχουν μειωθεί με αφορμή τον Covid-19.

Όπως υπογραμμίζεται, το ρωσικό ΜΜΕ ανησυχεί για την αυταρχική διολίσθηση κοινωνιών λόγω του κορωνοϊού.

ΕΛΛΑΔΑ-ΕΥΡΩΠΗ

Στην Ελλάδα οι περιορισμοί συνεχίζονται, ενώ οι Ιταλοί ετοιμάζονται να ζήσουν μία νέα περίοδο αυστηρότερων περιορισμών καθώς η μισή επικράτεια εισέρχεται εκ νέου σε lockdown.

Στην Πορτογαλία ξεκινά η αντίστροφη πορεία. Ύστερα από δύο μήνες αυστηρών περιορισμών, τώρα έρχεται το άνοιγμα.

Δείτε το ρεπορτάζ:

loading...