ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑΡΑΚΟΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΚΝΗΡΗΣ ΛΗΘΗΣ ΜΕ ΖΩΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ «ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΜΑ»

 

ΒΙΝΤΕΟ  

Γράφει ο Κυανούς Ουρανός

Ξεκινώντας ένα μακρινό πνευματικό ταξίδι πάνω από 15 χρόνια ποτέ δεν περίμενα που θα με οδηγήσει. Τα πορίσματα των ερευνών ήταν

συγκλονιστικά. Ομολογώ ότι σχεδόν πάντοτε ήταν απογοητευτικά ως τραγικά ενώ τα “καλά” συμπεράσματα ελάχιστα. 

 Το καλό όμως ήταν ότι αυτά τα ελάχιστα ήταν και τα πιο σημαντικά, αυτά που σε οπλίζουν και νοιώθεις ότι σου έλειπαν ενώ τα περισσότερα από τα “κακά” σχετίζονταν με αυτά που με είχαν κάνει να θεωρώ απαραίτητα και που πλέον όχι μόνον δεν θα μου λείψουν αλλά θα ξεφορτωθώ την έρμα του αερόστατου της ζωής.

Είχα την τύχη να λειτουργήσουν σε μένα άριστα (κατά την κρίσιν μου) και οι τρεις πυλώνες της κοσμικής γνώσεως, το οικογενειακό περιβάλλον, οι τρεις βαθμίδες της εκπαιδεύσεως και κυρίως η ατομική προσπάθεια. Είχα μια καλήν γνώσιν γενικής παιδείας, γεγονότων, καταστάσεων και ιδεών.

Σιγά σιγά όμως αντιλαμβανόμουν ότι η συνδεσμολογία των γνώσεων, αυτή που το γενικό περιβάλλον μου μετήγγισε (όπως σε όλους) ήταν λάθος κι άρχισα αυτά τα ίδια δομικά στοιχεία γνώσεως και ιδεών να τα συνδέω κι αιτιολογώ με εντελώς διαφορετικόν τρόπον.

Το αποτέλεσμα πάντα με δικαίωνε (τουλάχιστον διέλυε τις απορίες μου) όμως … μου επεφύλασσε και μιαν τεράστια απογοήτευσιν, όταν συζητώντας τα με το όποιο περιβάλλον μου διαπίστωνα το “κούμπωμα”, που είχαν οι περισσότεροι όταν τους έβγαζες από τα νοητικά μονοπάτια, που τους είχαν “φυτέψει” (δηλαδή επιβάλει). Ήταν η πρώτη φορά που διαπίστωνα το σπήλαιο του Πλάτωνα.

Θα πει κανείς, γιατί έβλεπα εγώ το ορθό κι όχι οι άλλοι. Μα είναι απλό : η αντίδρασις των άλλων δεν βασιζόταν σε στοιχεία κι επιχειρήματα αλλά στο τι τους είπαν «ο μπάρμπας και η νόνα» τους κι αντιδρούσαν σπασμωδικά, νευρικά, εκνευριστικά, άλογα. Το χειρότερο δε είναι ότι κάποιοι δεν θέλουν καν να σκεφθούν, αποποιούμενοι της ειδοποιού διαφοράς ανθρώπου ζώου.

 ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ,TOYS ΣYNΔEΣMOYΣ  KAI TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ



loading...