Ρ.Τ.Ερντογάν: «Δεν ταιριάζουν σε αρχηγό κράτους οι δηλώσεις του Τ.Μπάιντεν»


 Ο Ρ.Τ.Ερντογάν αναφερόμενος στον «πόλεμο» δηλώσεων που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό μεταξύ Τ.Μπάιντεν και του Β.Πούτιν υποστήριξε πως «οι δηλώσεις αυτές του Τ.Μπάιντεν δεν ταιριάζουν σε αρχηγό κράτους» ενώ παράλληλα επικρότησε τον τρόπο με τον οποίο απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος. 


Μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο Τούρκος πρόεδρος, σχολιάζοντας τον χαρακτηρισμό «δολοφόνος» που απέδωσε ο Μπάιντεν στον Πούτιν, ανέφερε: «Οι δηλώσεις αυτές του Μπάιντεν δεν ταιριάζουν σε αρχηγό κράτους. Δεν αποτελεί αποδεκτή αυτή η δήλωση που έκανε».


Αναφορικά με την απάντηση του Ρώσου προέδρου, ο οποίος ευχήθηκε «καλή υγεία» στον Μπάιντεν, ο Ερντογάν είπε: «Ο Πούτιν, από την πλευρά του, έκανε ότι ήταν απαραίτητο, δίνοντας μια πολύ έξυπνη και κομψή απάντηση».


Αναφερόμενος στις εξελίξεις με την ΕΕ και την Ανατολική Μεσόγειο, είπε: «Υπάρχουν εξελίξεις με την ΕΕ, η οποία παρακάμπτει τις φήμες περί κυρώσεων. Όσο για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στην οποία βρίσκονται χώρες σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, όπως η Τουρκία και στο αίτημα για τελωνειακή ένωση της ΕΕ με τη χώρα μας, αυτές θα τις αξιολογήσουμε προσεχώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια :