Ο Μητσοτάκης μπορεί να βγάλει διάγγελμα για να μας πει ότι επιστρέφει το Κύπελλο Πάσχα και θα παίζουν φιλικά οι ομάδες του παλιού ΠΟΚ μεταξύ τους.

Το βραδινό δελτίο της ΕΡΤ άρχισε να μεταδίδει την είδηση «μεγάλη στιγμή για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, επιστρέφει το Ράλι Ακρόπολις». Καθώς ανήκω στην κατηγορία ανθρώπων που βρίσκει πιο θεαματικό να παρακολουθεί τις κινήσεις μιας εγκλωβισμένης σφήκας σε μπουκάλι πορτοκαλάδας από το να κοιτάζει αγώνες ράλι, σταμάτησα να παρακολουθώ το θέμα. Μέχρι που άρχισε να ακούγεται η φωνή του Μητσοτάκη και γύρισα ασυναίσθητα να δω πότε άλλαξε θέμα και δεν το κατάλαβα. Εν τέλει, είδα το Μητσοτάκη, μπροστά στον Παρθενώνα, να βγάζει πάλι διάγγελμα, στα αγγλικά, και να να ανακοινώνει ότι μετά από οκτώ χρόνια επιστρέφει το Ράλι Ακρόπολις. 

Κούνησα λίγο το κεφάλι μου, να βεβαιωθώ ότι δεν κάνω λάθος και αδικήσω κανέναν -δεν το αντέχω το άδικο- και διαπίστωσα ότι ήταν πράγματι έτσι: ο Μητσοτάκης έβγαζε πάλι διάγγελμα, το 54ο φέτος, αλλά αυτή τη φορά όχι για να χολοσκάσει για κορωνοϊούς και τέτοια, αλλά για να ανακοινώσει ότι επιστρέφει το Ράλι Ακρόπολις. Μάλιστα, δεν το ανακοίνωνε μόνο σε εμάς, σε εμένα, εσένα και τη Βαγγελιώ από δίπλα, αλλά σε ολόκληρη την οικουμένη -αλλιώς γιατί να το κάνει στα αγγλικά;

Ανάμεσα σε κάθε πιθανό άνθρωπο που θα μπορούσε να γυρίσει ένα διαφημιστικό βίντεο, οδηγό ράλι, ηθοποιό, μάνατζερ αγώνων αυτοκινήτων, επιλέχθηκε να ανακοινώσει ότι «επιστρέφει το Ράλι Ακρόπολις» ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Μητσοτάκης. Και μάλιστα με τον στόμφο του ηγέτη που έλυσε ένα πρόβλημα που χρόνιζε. Αύριο – μεθαύριο, μπορεί να βγάλει διάγγελμα για να μας πει ότι επιστρέφει το Κύπελλο Πάσχα και θα παίζουν φιλικά οι ομάδες του παλιού ΠΟΚ μεταξύ τους. Ότι επανακυκλοφορεί το Μπλεκ. Ότι βγήκε το νέο άλμπουμ αυτοκόλλητα Panini με όλα τα αστέρια των ομάδων της Σούπερ Λίγκα 2020-2021. Πάντα ο Μητσοτακης. Και ενδεχομένως στα αγγλικά. 

Το ζητούμενο είναι να πειστεί και ο τελευταίος χαλβάς σε αυτή τη χώρα, όπου πετάνε τους ασθενείς από τις ΜΕΘ μια ώρα αρχύτερα για να μπουν οι επόμενοι, ότι κάθε τι που συμβαίνει έχει τη σφραγίδα ενός ανθρώπου, ενός σούπερ-μάνατζερ, που κανονίζει τις διοργανώσεις ράλι, συλλαμβάνει τους κλέφτες, επισκευάζει τις χαλασμένες πρίζες, κλείνει τα φώτα το βράδυ όταν έρχεται η ώρα να κοιμηθούμε, όπως έκανε ο ομαδάρχης στην κατασκήνωση.

Όταν πειστεί και ο τελευταίος χαλβάς για αυτό, θα έχει δικαιωθεί και το όνειρο του Πλάτωνα, αυτής της αντιδραστικής μούμιας που όχι τυχαία έχει αναδειχθεί περισσότερο από κάθε άλλον σπουδαιότερο φιλόσοφο της κλασικής αρχαιότητας ότι «η ύψιστη από όλες τις αρχές είναι πως κανείς, άνδρας ή γυναίκα, δεν θα πρέπει να στερείται αρχηγού», έτσι ώστε ο καθένας «να διδάξει την ψυχή του, με μακρόν εθισμό, να μην ονειρευτεί ποτέ την ιδέα της ανεξάρτητης δράσης, και να γίνει τελείως ανίκανος για αυτήν». 

Αυτός είναι και ο πραγματικός, δύσκολος αλλά ευθύς, δρόμος για να επιτευχθεί η κοινωνική ειρήνη στη χώρα. Να εθιστούν οι πολίτες να μην κάνουν τίποτα απολύτως, γιατί για όλα θα φροντίζει ο Μητσοτάκης. 

Με εξαίρεση το φόρεμα της διεθνούς φήμης σοπράνο που  τραγούδησε τον εθνικό ύμνο στην Ακρόπολη (είχε κάνει κάποτε διεθνή καριέρα σε ένα χωριό λίγο έξω από τη Θήβα), για το οποίο θα φροντίζει ο οίκος μόδας της Μαρέβας.

loading...