ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ! ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ !

Είναι γεγονός πως οι Έλληνες της Ουκρανίας κινδυνεύουν ! Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή όπου Ουκρανοί και Ρώσοι βρίσκονται σε αντιπαράθεση για άλλην μια φορά. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις οι Ουκρανοί ενισχύουν τις δυνάμεις τους στην Μαριούπολη για την αντιμετώπιση των αυτονομιστών που υποστηρίζονται από την Ρωσία. Στην πόλη βρίσκεται ισχυρή Ελληνική κοινότητα που αριθμεί τους 70.000 και πλέον κατοίκους. 

Μάλιστα ο Ουκρανός πρόεδρος είχε προτείνει δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού με την συνδρομή της Αεροπορίας μας να αναλάβουν την προστασία τους, καθώς επίσης και το Ελληνικό κράτος να μπει στην μέση στον πόλεμο με τους Ρώσους αντάρτες. 

Είναι δε ανησυχητικό το γεγονός πως πριν από 6 ημέρες είχαν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 5 παραβιάσεις κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή της Μαριούπολης, με την χρήση πολυβόλων και όλμων κάτι το οποίο καθιστά άμεσο τον κίνδυνο εναντίον των αδελφών μας. 

Το ημέτερο κράτος τί θέση λαμβάνει απέναντι στις απειλές που υφίστανται οι ομοεθνείς μας στην Ουκρανία;

Με ποιον τρόπο σχεδιάζει να τους προστατέψει ;

Θα το πράξει ή μήπως το μοναδικό μέλημα των υπαλληλίσκων του είναι η επιβολή προστίμων στους συμπολίτες μας που δεν τηρούν τα «μέτρα προστασίας» για τον κορωνοϊό ;

Η πολιτεία οφείλει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των Συνελλήνων μας και την ασφαλή διαβίωσή τους εντός της Ουκρανίας. Εκφράζουμε ανοικτά την συμπαράστασή μας προς τους συμπατριώτες μας Μαριουπολίτες Ελληνες και τους ευχόμαστε καλήν δύναμη στη δοκιμασία που βιώνουν. Στο βαθμό που περνάει από το χέρι μας θα δώσουμε ό,τι μπορούμε για την υπεράσπισή τους !

Ελληνική Ορθόδοξος Νεολαία – Εθνικό Κίνημα Νέων

loading...