Κινήσεις χωρισμού των ανθρώπων, θα τελειώσει με το «σφράγισμα»


 
ΤΙ δήλωσε το CDC, το οποίο συμβουλεύονται και οι «ειδικοί» της Ελλάδας...

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) συνέστησαν σήμερα ότι οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, μπορούν να συναντώνται σε μικρές ομάδες με άλλα πρόσωπα, που έχουν επίσης εμβολιαστεί, χωρίς να φορούν μάσκες, όμως ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να τις φοράνε εκτός της οικίας τους.


Οι συστάσεις αναφέρουν επίσης ότι τα εμβολιασμένα άτομα μπορούν να συναντηθούν με τον ίδιο τρόπο, με μη εμβολιασμένα συγγενικά, κυρίως, άτομα που θεωρούνται χαμηλού κινδύνου για σοβαρή ασθένεια, όπως στην περίπτωση που εμβολιασμένοι παππούδες επιθυμούν να επισκεφθούν υγιή παιδιά και εγγόνια τους.


Με άλλα λόγια, όσοι κάνουν το εμβόλιο θα συναναστρέφονται ελεύθερα με όσους το έχουν κάνει και υπό προϋποθέσεις με ανεμβολίαστους συγγενείς που δεν κινδυνεύουν να νοσήσουν. Ένας ιδιότυπος χωρισμός των ανθρώπων ξεκινά, μαζί με ένα είδος ψυχολογικής πίεσης που θα ασκείται στους ηλικιωμένους, ώστε να εμβολιαστούν για να μπορέσουν να δουν τα εγγόνια τους


Σε γενικές γραμμές, τα πρόσωπα που έχουν εμβολιαστεί και συναντώνται με άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, από περισσότερα από ένα διαφορετικά νοικοκυριά, θα πρέπει να συνεχίζουν να φοράνε μάσκα και να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Θα πρέπει επίσης να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης στους δημόσιους χώρους, να αποφεύγουν τα ταξίδια και τις μεγάλες συναθροίσεις.


«Εάν οι παππούδες έχουν εμβολιαστεί, μπορούν να επισκεφθούν την κόρη τους και την οικογένειά της, ακόμα κι αν αυτοί δεν έχουν εμβολιαστεί», από την στιγμή που δεν παρουσιάζουν παράγοντες κινδύνου, επίφοβους να προσβληθούν από σοβαρές μορφές της Covid-19, εξήγησε η Γουαλένσκι.


Οι συστάσεις αυτές διατυπώνονται την ώρα που περίπου 30 εκατομμύρια άνθρωποι, ήτοι το 9.2% του πληθυσμού των ΗΠΑ, έχουν πλήρως εμβολιαστεί με εμβόλια κατά της Covid-19, τα οποία έχουν αναπτύξει οι Pfizer Inc/ BioNTech, Moderna Inc και Johnson & Johnson, σύμφωνα με τα δεδομένα των CDC.


Δεν υπάρχουν σχόλια :