Άγκυρα κατά ΗΠΑ: ''Έχετε σχέδιο διαμελισμού της Τουρκίας'' - Κούρδοι: ''Το Μεγάλο Κουρδιστάν είναι μία πραγματικότητα''

Ανδρέας Μουτζουρούλιας - 

Οι Τούρκοι έχουν τρομοκρατηθεί, και εξαπολύουν ''επιθέσεις'' κατά των ΗΠΑ και της Δύσης: ''Υπάρχει ένα σχέδιο για την αναμόρφωση της Μέσης Ανατολής. Αυτός ο χάρτης περιλαμβάνεται επίσης σε έναν χάρτη που δημοσιεύθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Δεν έγινε από λάθος αυτό το γραμματόσημο. Εδώ υπάρχει ένα σχέδιο του ιμπεριαλισμού κατά της Τουρκίας. Οι ΗΠΑ επαναφέρουν το σχέδιο και θέλουν το διαμελισμό μας.''

Τα παραπάνω αποδεικνύουν αυτό που είναι ευρέως γνωστό, ότι οι Κούρδοι του Βορείου Ιράκ, της Βορείου Συρίας, του ΒΔ Ιράν και της Νοτιανατολικής Τουρκίας προσβλέπουν στη δημιουργία του δικού τους ανεξάρτητου κράτους. Η Τουρκία αυτό το ξέρει πολύ καλά, για αυτό και προσπαθεί με ''νύχια και με δόντια'' να το αποφύγει. Για τον σκοπό αυτό διεξάγει ένοπλο αγώνα  κατά του ΡΚΚ, με συνεχείς εισβολές και στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Β. Ιράκ , στη Συρία και στο έδαφός της στη ΝΑ Τουρκία, όπου ζούν σχεδόν αμιγώς Κουρδικοί πληθυσμοί.


Οι Τούρκοι δεν διστάζουν μπροστά στα μάτια της κοινής γνώμης, να φυλακίζουν τους ηγέτες του κουρδικού κόμματος HDP, το οποίο είναι το τρίτο  από πλευράς ψήφων και βουλευτών στην Τουρκία, σε μια προσπάθεια αρχικά φίμωσης της ελευθερίας του λόγου, αναφαίρετου δημοκρατικού δικαιώματος και στη συνέχεια διάλυσης του εν λόγω κόμματος. Αναφορικά με τη διάλυση του HDP υπάρχει σχετική εισήγηση του κόμματος των γκρίζων λύκων του Μπαχτσελί και η συναίνεση του κόμματος IYI  της ''λύκαινας'' Ασκενέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :