Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Για όσα αισχρά συνέβησαν εχθές υπάρχουν ηθικά και πολιτικά υπεύθυνοι και αυτοί είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ως συλλογικός φορέας και ατομικά ο Αλέκσης Τσίπρας. Να συνοψίσουμε τι έχουν κάνει τις τελευταίες ημέρες;

Αγωνίζονται για τη μεταγωγή καταδικασμένου κατά συρροή δολοφόνου σε φυλακή της αρεσκείας του.

Κατεβάζουν κόσμο στο δρόμο σε καθημερινή βάση για να στηρίξουν τον καταδικασμένο κατά συρροή δολοφόνο.

Στοίχισαν τη νεολαία τους πίσω από εμετικό πανό υπέρ του καταδικασμένου κατά συρροή δολοφόνου.

 Αδιαφορούν για τις επιπτώσεις λόγω πανδημίας στο γενικό πληθυσμό από τις διαδοχικές διαδηλώσεις που οργανώνουν. Ο ίδιος ο Αλέκσης δήλωσε ότι “αναλαμβάνει το ρίσκο”.

 Στέλνουν βουλευτές να παρατάξουν τα κορμιά τους στο ΑΠΘ, ώστε να μη λήξει κατάληψη υπέρ του καταδικασμένου κατά συρροή δολοφόνου.

Και πάμε στα ακόμη χειρότερα:

 Εκμεταλλεύονται μεμονωμένο περιστατικό – πιθανότατα στημένο – με εμπλεκόμενο μέλος της άκρας αριστεράς, κατά τη σύλληψη του οποίου αστυνομικό όργανο όντως παρεκτρέπεται, για να φανατίσουν τον κόσμο.

Κατεβαίνουν σε διαδήλωση, που δεν περιφρούρησαν, μαζί με κοινούς εγκληματίες, οι οποίοι πρωταγωνιστούν σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικού. Πραγματοποιούν δε τη διαδήλωση αυτή με την ενεργό συμμετοχή όλων των τοπικών οργανώσεών τους στην Αττική (σύμφωνα με πρώην στέλεχός τους), παρά τις σαφείς προειδοποιήσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού για τους κινδύνους που ελλόχευαν.

Όπως βλέπετε, είμαι πολύ προσεκτικός στις εκτιμήσεις μου και μιλάω για ηθική και πολιτική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Το κατά πόσο η ευθύνη του είναι ευρύτερη σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο θα φανεί από τη στάση που το κόμμα αυτό και ο αρχηγός του θα τηρήσουν από εδώ και πέρα.

Θα κλείσω προειδοποιώντας τους για το εξής: Το κύμα ανομίας και αναταραχής που καβάλησαν το 2008 τους έφερε όντως από το 3 στο 30%. Να προσέξουν, όμως, μήπως ένα αντίστοιχο κύμα ανομίας και μια αντίστοιχη απόπειρα από μέρος τους έχει τα ακριβώς αντίστροφα αποτελέσματα σε επίπεδο ποσοστών.

Άλκης ο Αντίστροφος

loading...