Πάει κι ο Μάρτιος! Θα ανακοινώσουν νέο ρεκόρ κρουσμάτων – Έρχεται «κόφτης» στις «μετακινήσεις λόγω άσκησης»; Από τη μία ομολογούν την αποτυχία του lockdown, ωστόσο από την άλλη εισηγούνται παράταση!

Νέου σόου ετοιμάζεται να στηθεί και πάλι σήμερα από τα ΜΜΕ!


Πιο συγκεκριμένα, πληροφορίες θέλουν τα σημερινά κρούσματα να πλησιάζουν τα 2.300 πανελλαδικά.


Τη μερίδα του λέοντος θα έχει ξανά η Αττική, η οποία φαίνεται πως δεν γλιτώνει την παράταση του σκληρού lockdown μέχρι τουλάχιστον και τις 15 Μαρτίου.


Αυτή είναι και η πιο αισιόδοξη άποψη, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι οι ειδικοί που εισηγούνται ένα σκληρό, πανελλαδικό lockdown, με τα πάντα να είναι κλειστά, για δύο με τρεις εβδομάδες!


Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα την ώρα που ειδικοί και κυβέρνηση παραδέχονται καθημερινά την ΑΠΟΤΥΧΙΑ του 4μηνου lockdown και των απαγορεύσεων κυκλοφορίας!


Ενδεικτικό είναι το βαρύ κλίμα κάτω από το οποίο συγκαλέστηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό.


Ένα από τα μέτρα που συζητήθηκαν είναι η καταχρηστική χρήση του κωδικού 6 (ή Β6 για τα έντυπα δικαιολογητικά), με πιο πιθανή την απαγόρευση της διαδημοτικής μετακίνησης για λόγους άσκησης.


Εκτάκτως αύριο Τετάρτη -και όχι Παρασκευή όπως είθισται- θα συνεδριάσει η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για να προτείνει όχι μόνο παράταση του lockdown αλλά και πιθανά νέα ακόμη πιο σκληρά περιοριστικά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :