Διύλιση μέσω ρυπαρών ηθμών!

Κώστα  Δημ  Χρονόπουλου 

(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου) — 

Αλληλοκοροϊδευόμαστε …. Δημοκρατική αδεία. Είμαστε όλοι νομιμόφρονες «Δημοκράτες». Μόνο που διαθέτουμε μια Δημοκρατία a la cart , εξατομικευμένη, τύπου ακορντεόν, που παίζει παράφωνα, παράταιρα και ευκαιριακά τον … αντιδημοκρατικό της σκοπό (!). Πρόσφατο, χαρακτηριστικό παράδειγμα: του κρατούμενου /καταδικασμένου σε ισόβια κάθειρξη για τις δολοφονίες  11 πολιτών. Συλλαλητήρια συμπαράστασης –με τους συνακόλουθους αχρείαστους βανδαλισμούς- διοργανώνονται ακόμη και τώρα που οι συναθροίσεις ευνοούν την εξάπλωση του Κορωναιού. Χωρίς διάθεση εμπλοκής μου είτε σε πολιτικές αντιπαλότητες ή σε νομικές διαφωνίες διαφορογνωμούντων  , κινδύνευσε η ζωή ενός ανθρώπου. Και ο «καυγάς» γίνονταν  γύρω από  τι, από ποιόν κινδύνευσε. Η προσωπική (ούτε πολιτική ή νομική άποψη αλλά καθαρά λογική) μου γνώμη είναι πως κινδύνευσε  από τον ίδιο του τον εαυτό, αφού επέμενε  να εκβιάζει την πολιτεία να αποδεχθεί τα αιτήματά του. Ουδεμία πολιτεία δέχεται  έναν παρόμοιο, εκβιασμό.  Γιατί (εκτός των αυτονόητων), αν το πράξει, θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου . Θα επακολουθήσουν χιλιάδες, ανάλογα αιτήματα κρατουμένων, με απροσδιόριστες –πλην επώδυνες –συνέπειες.                     Οι ιδεοληψίες, οι κομματικές αγκιστρώσεις και η κομματοφροσύνη περίσσεψαν ιδίως από άτομα με δημόσιο λόγο (Συνηγόρους, Βουλευτές, τέως  Υπουργούς κ .α).

Ακούστηκαν ανήκουστα όπως: 

«Δεν επιτρέπεται –ακόμη και στους πονεμένους συγγενείς των αθώων θυμάτων του κυρίου εκτελεστή – , να τον αποκαλούν:  δολοφόνο, αλλά κρατούμενο (σ.σ για δολοφονίες και όχι φορολογικές παραβάσεις;)».

«Η Πολιτεία θέλει να τον πεθάνει».

«Θα εκτεθεί διεθνώς η χώρα».

«Να γίνει δεκτό το αίτημα μεταγωγής για λόγους: Ασφάλειας του Κράτους , της χώρας, της Δημόσιας Τάξης. Απειλείται η κοινωνική ειρήνη και συνοχή (σ.σ αντιλαμβάνονται οι κ. κ  Εισαγγελείς την σημασία παρόμοιων δηλώσεων; Αν ναι, τότε τι θα πράξουν;)». 

«Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από την 17 Νοέμβρη (σ. σ μόνον … δολοφονηθεί)». 

«Τα περισσότερα θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν Δεξιοί» (σ. σ άρα δεν έγινε και τίποτα).

Αλήθεια πως την αποκαλούν (οι ίδιοι) τρομοκρατική οργάνωση, και όχι πχ ψυχαγωγική /διασκεδαστική, αφού δεν τρομοκρατεί; Για να την … ενθαρρύνουν; 

Τα σχόλια περιττεύουν. Οι – εκ των υστέρων –ανασκευές δεν πείθουν. 

Ο αείμνηστος Λεωνίδας Κύρκος είχε εξηγήσει την ανάγκη αποστασιοποίησης /μη ταυτισμού των συντρόφων του με τέτοιες οργανώσεις. Δεν τον άκουσαν. (Μήπως επειδή ήταν … φανατικός  δεξιός;).

Ή –το και πιθανότερο – γιατί οι ίδιοι θέλουν να παριστάνουν τους (ήπιους) Αριστερούς /αριστερίζοντες και όχι τους Ακροαριστερούς , τους Κομμουνιστές (σ.σ  αυτοί όμως  έχουν  την γενναιότητα να μην ντρέπονται για την ταυτότητά τους  και να  στηρίζουν τις ιδέες τους) ή ο, τιδήποτε άλλο;  Οι (κρυπτο)αγωνιστές όμως , όντας  δειλοί ανασκευάζουν διαρκώς με μισόλογα τα λεγόμενά τους. Ο λόγος είναι ότι δεν διακινδυνεύουν να βρεθούν επισήμως εκτός του νεφελώματος του «Δημοκρατικού Τόξου».   Περιέργως  προβεβλημένα στελέχη τους: Βουλευτές , τέως Υπουργοί κ. α ομοϊδεάτες αξιωματούχοι της «Ροζ Αριστεράς» συνεχίζουν τις δηλώσεις αλλά και τη συμμετοχή τους σε συλλαλητήρια για ισοβίτες. Δηλαδή εντός, εκτός και επί τα αυτά τα …. θολοαριστερά. 

ΥΓ Δεν τρέφω αυταπάτες. Όμως αν θέλουμε να προκόψουμε ως χώρα θα πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε πως δεν γίνεται τα πάντα (και οι ισχύοντες νόμοι) να περνούν μέσα από την διήθηση των ρυπαρών κομματικών ηθμών του κομματισμού, της ιδεοληψίας και των ποικιλώνυμων «λαϊκών αγωνιστών της μπαχαλοποίησης και της «οπισθοδρομικής, αναχρονιστικής  προόδου» !. 

loading...