Μ.Ασκενέρ: «Ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα εγκατέλειπε την Κύπρο για συμφωνία με την Ελλάδα»

 «Κάθε κρίση και κάθε πόνος έχει αξία για τον κ.Ερντογάν μόνο αν μπορεί να γίνει η πολιτική του εκμετάλλευση»

Η Πρόεδρος του «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ασκενέρ, προχώρησε σε αιχμηρές δηλώσεις κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς ισχυρίστηκε ότι «κάθε κρίση και κάθε πόνος έχει αξία για τον κ. Ερντογάν, μόνο αν μπορεί να γίνει η πολιτική του εκμετάλλευση».

Στο πλαίσιο αυτό, ισχυρίστηκε ότι στην πορεία της διακυβέρνησης Ερντογάν, «μπορεί να χρειαστεί να συνομιλήσει και να σφίξει τα χέρια με Ισραήλ και Αίγυπτο».

«Τότε λοιπόν δεν έχουν καμία αξία ούτε η Γάζα, ούτε η πλατεία Ραμπιά, αλλά ούτε το Μαβί Μαρμαρά [επίθεση Ισραηλινών κομάντο στο πλοίο]» αναφέρει η Ασκενέρ σε μετάφραση του ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, η Ασκενέρ αναφέρθηκε και στην Ελλάδα και την Κύπρο, ισχυριζόμενη ότι μπροστά στην «ανάγκη συμφωνίας με την Ελλάδα, για τον κ. Ερντογάν δεν έχουν αξία ούτε τα αδέλφια μας στην Κύπρο, αλλά ούτε η υπόθεση της Κύπρου».

Σε κάθε περίπτωση, Αθήνα και Άγκυρα συνέχισαν τις πολιτικές διαβουλεύσεις χθες, Τετάρτη σε επίπεδο υπηρεσιακών γενικών γραμματέων των Υπουργείων Εξωτερικών.

Παράλληλα, διπλωματικές πηγές ανέφεραν ως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αποδέχθηκε πρόσκληση για συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

​Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας κάλεσε τον Νίκο Δένδια στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου και ο ίδιος αποδέχθηκε την πρόσκληση, υπό την προϋπόθεσή, όμως, να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες.

loading...