Προς ”ανάφλεξη” στα Βαλκάνια: Χάρτη με την ”Μεγάλη Βουλγαρία” σήκωσε ο Καρακατσάνοφ – ”Ακρωτηριάζει” & την Ελλάδα

 Νέα ”ανάφλεξη” αναμένεται να έχουμε στα Βαλκάνια, καθώς οι Βούλγαροι ”διψάνε” για εκδίκηση. Ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Αμύνης Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας δημοσίευσε χάρτη στον οποίο η Βουλγαρία έχει ”προσαρτήσει” την  μισή επικράτεια των Σκοπίων, μικρό τμήμα της Σερβίας και τμήμα της Ελλάδος, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr

Η Σόφια θα πρέπει να απολογηθεί για αυτή την ενέργεια, καθώς αποτελεί μία τεράστια πρόκληση για τον ελληνισμό. Η ”Μεγάλη Βουλγαρία” ήταν ένα πάγιος και αδιόρατος στρατηγικός στόχος της Βουλγαρίας. Ήθελε πάντα να αποκτήσει πρόσβαση στο Αιγαίο. 

Είναι εμφανές ότι ορισμένοι κύκλοι στη Σόφια, προσπαθούν να αναζωπυρώσουν ανθελληνικά αντανακλαστικά και να ρίξουν λάδι στη φωτιά των βαλκανικών εθνικισμών, μιας περιοχής που ώρες ώρες θυμίζει πραγματικά φρενοκομείο. Κι όλα αυτά, όταν οι μνήμες της βουλγαρικής κατοχής στην Μακεδονία και την Θράκη  είναι ακόμη νωπές.

Μιας κατοχής, η οποία θεωρείται και ήταν από τις σκληρότερες. Το ίδιο σκληρή –ή και παραπάνω- από την αντίστοιχη γερμανική.

Η πλέον ενδεικτική περίπτωση είναι η ονομαζόμενη «σφαγή του Δοξάτου». Ήταν στις 29/9/1941, όταν οι Βούλγαροι δολοφόνησαν 2.140 Έλληνες αμάχους στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας. Στο Δοξάτο υπήρχαν τα περισσότερα θύματα, αλλά επεκτάθηκε στην πόλη της Δράμας και σε 22 χωριά.

loading...