Η Κύπρος έχει χιλιάδες μετανάστες και ζητά βοήθεια από την ΕΕ-Τουρκικό σχέδιο αλλοίωσης πληθυσμού στο νησί

 Η Κύπρος έχει ξεπεράσει πλέον τα όριά της στο θέμα της φιλοξενίας αιτούντων ασύλου και μεταναστών και χρειάζεται υποστήριξη από τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό ανέφερε Κύπριος κυβερνητικός αξιωματούχος την Παρασκευή.

Στο παρελθόν αν και αγνοήθηκε ως μεταναστευτική διαδρομή η Κύπρος, αλλά στην συνέχεια διαπιστώθηκε ραγδαία αύξηση των παράτυπων αφίξεων τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Την Πέμπτη, ο Ευρωπαίος παρατηρητής ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζήτησε από την Κύπρο να διερευνήσει αναφορές για μερικές φορές βίαιες απόπειρες απομάκρυνσης των μεταναστών στη θάλασσα, (μια πρακτική που απαγορεύεται διεθνώς), ενώ ο ίδιος απέφυγε να στηλιτεύση έστω και μια φορά την Τουρκία η οποία κρύβεται πίσω από όλα αυτά.

Η Λευκωσία αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και δικαίως.

“Η Κύπρος είναι μια χώρα που βρίσκεται στο τέλος της μεγαλύτερης εισροής μεταναστών ως ποσοστό του πληθυσμού της, με τον κίνδυνο δημογραφικών αλλαγών. Η ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να φιλοξενήσει αυτούς τους ανθρώπους έχει εξαντληθεί”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης εκπρόσωπος Βίκτωρ Παπαδόπουλος σε σχετική ενημέρωση.

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι οι αιτούντες άσυλο έχουν φθάσει το 4% του συνολικού πληθυσμού της Κύπρου, περίπου 850.000 σε περιοχές που ελέγχονται από την κυπριακή κυβέρνηση, σύμφωνα με μια οργάνωση για τα δικαιώματα, είναι υπερβολικά μεγάλος αριθμός

Οι Τούρκοι πλέον έχουν αποθρασυνθεί και στέλνουν κύματα μεταναστών μέσω της «πράσινης γραμμής», έχοντας βέβαια και για την “γραμμή” αυτή τα ύποπτα και υποχθόνια σχέδια της.

Η κυπριακή κυβέρνηση έχει λάβει πλέον μια πιο σκληρή γραμμή στους αιτούντες ασύλου, για αυτό και αποφάσισε να τοποθετήσει ειδικό συρματόπλεγμα σε τυφλά σημεία κατά μήκος της πράσινης γραμμής πριν μερικές ημέρες.

Ο κίνδυνος αλλοίωσης του πληθυσμού είναι το βασικό σχέδιο της Τουρκίας για το μέλλον της Κύπρου, την οποία ως γνωστόν εποφθαλμιά ολόκληρη.

Αν και το νησί έχει γίνει πύλη προς την Ευρώπη για πολλούς μετανάστες, οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζουν προβλήματα μετάβασης σε άλλη χώρα, επειδή η Κύπρος δεν βρίσκεται στην περιοχή Σένγκεν.

Η κατάσταση περιπλέκεται περαιτέρω στο νησί που χωρίζεται σε ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή πλευρά.

Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι ότι η Τουρκία, πιθανότατα  αδυνατεί να διαχειριστεί τα κρούσματα κορονοϊού στα στρατόπεδα προσφύγων που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της, και φαίνεται πως για ακόμα μια φορά η Κύπρος είναι ο “εύκολος” στόχος.

Η Τουρκία κινεί κυνικά τους μετανάστες προς την Ευρώπη που πλήττεται από τον κορονοϊό, με ένα βρώμικο και ύπουλο σχέδιο.

Η Άγκυρα εκμεταλλεύτηκε την κρίση του κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες για να προσπαθήσει να ωθήσει και άλλους  μετανάστες και  πρόσφυγες στην Ευρώπη.

Ο ελληνισμός βάλλεται πλέον πανταχώθεν και οφείλουμε να δούμε τα πράγματα πλέον με τους “γείτονες” από άλλη οπτική χωρίς να φοβόμαστε να “κακοκαρδίσουμε” την ΕΕ ή την δύση.

Η Τουρκία κινείται ανεξέλεγκτα παντού και κανένας στην κυριολεξία κανένας δεν τολμάει να κάνει τίποτα ουσιαστικό εναντίον της μοιάζοντας περισσότερο με μια συνωμοσία “σιωπής” του πολιτισμένου κόσμου.

https://nationalpost.com.cy/

loading...