Πού εστιάζει το βλέμμα μας όταν αναζητούμε ερωτικό σύντροφο

 Τα σημεία του σώματος στα οποία εστιάζει το βλέμμα μας όταν βλέπουμε κάποιον πιθανό ερωτικό σύντροφο ή φίλο αποκαλύπτει έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior.

Οι ερευνητές από το Κολέγιο Γουέλσλι και το Πανεπιστήμιο του Κάνσας στις ΗΠΑ παρατήρησαν τις κινήσεις των ματιών 105 εθελοντών – από τους οποίους οι 36 ήταν άνδρες – καθώς κοιτούσαν φωτογραφίες άγνωστων γυναικών και ανδρών. Παράλληλα οι εθελοντές κλήθηκαν να απαντήσουν με ποια από τα άτομα στις φωτογραφίες θα μπορούσαν να συνάψουν ερωτική ή φιλική σχέση.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες κοιτούσαν στο κεφάλι και το στήθος περισσότερο αν ενδιαφέρονταν ερωτικά για το άτομο που είχαν μπροστά τους, ενώ αν το ενδιαφέρον τους ήταν φιλικό εστίαζαν το βλέμμα τους περισσότερο στα… πόδια.

Οι single που πήραν μέρος στο πείραμα κοιτούσαν τις φωτογραφίες περισσότερη ώρα και πιο συχνά από τα άτομα που ήταν δεσμευμένα, ειδικά αν έπρεπε να τους αξιολογήσουν ως υποψήφιους συντρόφους.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες όταν κοιτούσαν το κεφάλι σήμαινε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για φιλική σχέση, ενώ για τους άνδρες ίσχυε το αντίθετο: αν εστίαζαν το βλέμμα τους στο κεφάλι σήμαινε και μικρότερο ενδιαφέρον για φιλική σχέση.

loading...