Τουρκία, Αριστερά και Λευκή Βίβλος: Το όραμα κυριαρχίας εις βάρος των Ελλήνων

 Η ρητορική που ακολουθούν οι Τούρκοι δεν είναι τυχαία…

Πληροφορίες αναφέρουν πως επίκειται επίσκεψη στην Ελλάδα του Ιμπραήμ Καλίν, εκπροσώπου του Ταγίπ Ερντογάν.

«Τυχόν παρουσία του Καλίν εδώ θα καπελώνει το τουρκικό ΥΠΕξ. Παράλληλα, δείχνει ότι έχει πρόθεση να ελέγχει τις διαδικασίες, και επειδή είναι πολιτικό πρόσωπο, έχει τη δυνατότητα να ξεκουνήσει τις διαδικασίες ο Καλλίν», σημείωσε ο υφυπουργός Παιδείας. Άγγελος Συρίγος.

«Ο Καλίν συνομιλεί απευθείας με τον τούρκο πρόεδρο. Έτσι αν ο τούρκος πρόεδρος επιθυμεί να κάνει ένα βήμα παραπάνω, θεωρητικά μπορεί να το κάνει», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, αυτή την στιγμή η Τουρκία επιμένει στο δόγμα της υπερδύναμης και έτσι θεωρεί πως πρέπει να την αντιμετωπίζει η Δύση. Η Ελλάδα στα μάτια της Τουρκίας δεν διαφέρει από την Ελλάδα που βλέπουν οι αριστερόστροφοι διανοούμενοι της χώρας μας: Δεν αποτελεί συνέχεια της Αρχαίας Ελλάδας. Ο Καλίν άλλωστε το έχει δηλώσει για όσους το ξεχνάνε:

Η Άγκυρα, όπως έχετε διαβάσει στο el.gr, βυθίζεται όλο και περισσότερο στην ρωσική εξάρτηση, προσαρμόζοντας την ρητορική σε αντιδυτικούς ρυθμούς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι απόσπασμα τουρκικής εκπομπής, το οποίο χαρακτηρίζει τους Δυτικούς «ιμπεριαλιστικούς κανίβαλους» με πρώτους τους Αμερικανούς.
«Χρησιμοποιούν έννοιες, όπως η Δημοκρατία, το κράτος Δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα για να εκμεταλλευτούν τον πλανήτη. Δεν πιστεύουν σε αυτές τις πρακτικές και δεν τις εφαρμόζουν», αναφέρει ο τηλεπρουσιαστής.
Σε πολλούς μπορεί να φανεί φυσιολογικό, ότι τα λόγια αυτά ξεστομίζονται από τους Τούρκους, όμως κρύβουν κάτι που ίσως να μην είχαν σκεφτεί. Οι Τούρκοι χρησιμοποιούν αντιδιεθνιστική ρητορική, η οποία εκφράζεται πολλές φορές από την Μόσχα.
Αν αυτές τις δηλώσεις, τις συνδυάσει κανείς με τα λεγόμενα του Καλίν για την Αρχαία Ελλάδα, τότε οι Τούρκοι, στο γεωπολιτικό κομμάτι ίσως επιδιώκουν, σε βάθος χρόνου, να πάρουν την θέση της Ρωσίας ή να συμπορευθούν με αυτήν ως αντίβαρο στην διεθνιστική τάξη πραγμάτων, ενώ σε γεωπολιτισμικό επίπεδο θέλουν να κλέψουν την ιστορική θέση της Ελλάδας στην περιοχή, λέγοντας πως δεν έχει σχέση με τους Αρχαίους Έλληνες, τους οποίους κατά καιρούς οι Τούρκοι αποκαλούν με τουρκικά ονόματα.
Σε αυτό βέβαια θα τους βοηθήσει η Λευκή Βίβλος, η οποία θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται στην Ελλάδα, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. Η νέα Ελλάδα θα βλέπει πια με άλλο μάτι την Ελληνική Επανάσταση. Θα είναι πολυπολιτισμική και όχι πια ελληνοκεντρική. Είχε δηλώσει το 2019, η κα Αγγελοπούλου: «Ελλάδα είναι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Κάχι Καχιασβίλι και ο Ζαχαρίας Ιμάμ». Ο τελευταίος είναι ένας 18χρονος, γιος «προσφύγων και μεταναστών» από την Συρία που μπήκε στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου με υψηλή βαθμολογία. Ως επιστέγασμα της τότε ομιλίας της ήρθε η αφίσα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, η οποία δείχνει μία συγκεκριμένη ιστορική διαδρομή, η οποία, ενώ παραλείπει σημαντικότατους Έλληνες, καταλήγει τελικά στον συμπαθή, Γιάννη Αντετοκούνμπο. 
Αυτό λοιπόν δείχνει να είναι το όραμα της Τουρκίας, εντούτοις δεν έχει το βάρος και το βάθος για να το υποστηρίξει. Αντιθέτως, μπορεί να την οδηγήσει στον όλεθρο, ειδικά σε περίπτωση που θεωρήσει πως είναι έτοιμη να αγνοήσει όσα έχει συμφωνήσει με την Ρωσία του Πούτιν.
loading...