Σφίγγει ο κλοιός! «Οι μη εμβολιασμένοι γιατροί/νοσηλευτές δεν θα επιτρέπεται να έρχονται σε επαφή με ασθενείς»

 Μεγάλη συζήτηση έχει αρχίσει στις χώρες που προχωρά ο εμβολιασμός σχετικά με τα δικαιώμαυα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Πριν από μερικές μέρες μέσα από το el.gr σας είχαμε ενημερώσει για μία πολύ σοβαρή εξέλιξη στη γειτονική Ιταλία.

Αυτή προέβλεπε πως η κεντρική ιταλική κυβέρνηση θα εξέταζε τον ορισμό του ασυμβίβαστου μεταξύ άρνησης εμβολιασμού και επαγγελμάτων όπως είναι εκείνο του γιατρού.

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση του κορωνοϊού, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, δήλωσε ότι θα εγκριθεί νέο μέτρο, το οποίο θα περιέχει ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ, για γιατρούς και νοσοκόμους που δεν θέλησαν να εμβολιαστούν, να έρχονται σε επαφή με ασθενείς σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας.

Κοινώς θα απομακρύνουν μία μεγάλη μερίδα επιστημόνων και νοσηλευτών, στερώντας από τους ασθενείς τους τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, απλά και μόνο επειδή δεν έκαναν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού!

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μία χώρα που σε συγκεκριμένες περιφέρειές της (π.χ. Μπέργκαμο) ένα χρόνο πριν είχε σοβαρότατο πρόβλημα σε ό,τι αφορά τις διαθέσιμες κλίνες αλλά και το έμψυχο δυναμικό των νοσοκομείων!

Στο μεταξύ, αν και πάρθηκε απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία μετά το Καθολικό Πάσχα, ολόκληρη η Ιταλία πρόκειται να παραμείνει πορτοκαλί ή κόκκινη ζώνη μέχρι τα τέλη Απριλίου, αποφάσισε σήμερα η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι.

Ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός μάλιστα είπε ότι θα εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca, παρά τους φόβους για τις πιθανές παρενέργειες που προκαλεί.

loading...