Να θυμόμαστε πάντα πως, Αυτοί που φωνασκούν περισσότερο για χάρη της Ελευθερίας είναι Άπληστοι για Κυριαρχία και Δεσποτισμό

(το λέει ο Κούρκουλος στην Δίκη των Δικαστών, στην δίκη του Κολοκοτρώνη)

είτε αναφέρθηκε το 1834 στην πραγματική δίκη

είτε το 1974 όταν γυρίστηκε η ταινία

Από την: ΔΙΚΗ των ΔΙΚΑΣΤΩΝ, Στο 1.32΄

https://www.youtube.com/watch?v=QaXX0gN9Bf0

Εμπεριέχει μια μεγάλη αλήθεια, μια τάση διηνεκή, σαν να μην πέρασε μια μέρα, οι Κωλέτηδες και Μαυροκορδάτηδες τότε, οι πολιτικοί της μικρασιατικής καταστροφής μετά, οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης πρόσφατα, οι πολιτικοί σήμερα, και οι νεοπατριωτικοί πολιτικοί που φωνασκούν για ελευθερία απέναντι στην νέα τάξη πραγμάτων, τα εμβόλια και τον κάθε κορονοϊό.

Κανείς δεν απευθύνεται στην Λογική του Έλληνα, στην Ηθική και την Αρετή του, στην Προσπάθεια, στην Κριτική Σκέψη και αντιμετώπιση των πραγμάτων, των δεδομένων, των γεγονότων.

Αντιθέτως όλοι προσβλέπουν στο συναίσθημα.

Δυο αιώνες τώρα πολιτικάντηδες και κοτζαμπάσηδες απευθύνονται στο συναίσθημα και σαν συναισθηματικός λαός πέφτουμε στην παγίδα.

Σαν τον άντρα που φέρει πηγαίο το ταλέντο της ικανότητας να σαγηνεύει και να γοητεύει μια γυναίκα και όταν επιτύχει τον σκοπό του την εγκαταλείπει.

Ο Σωστός Άντρας δεν καταφεύγει σε γλυκόλογα και πλάνης λόγια, αμπελοφιλοσοφίες και φλυαροφιλοσοφίες.

Ο Σωστός Άντρας είναι ηθικός, έντιμος, ειλικρινής, δίκαιος και αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Τέτοιους Άντρες χρειάζεται η Γυναικάρα και Πατρίδα και Μητέρα που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ.

Βλέπω με λύπη πρόσωπα που ευαγγελίζονται ελευθερίες και δημοκρατίες και μοιράζουν ηχηρά λόγια και ιαχές να υποδαυλίζουν το μέλλον του έθνους εξασφαλίζοντας την συνέχεια στην κατηφόρα μέσα από την ίδια τακτική: καρέκλα-κομματικό κράτος-δικά μας παιδιά.

Αν δεν ωριμάσουμε, αν δεν στραφούμε στην Ανάπτυξη του Πνεύματος μας, στην απόδραση από την κουτοπονηριά, στην απόδραση από τον σφιχτό εναγκαλισμό της αρπαχτής, στην απομυθοποίηση του ζήσε καλά αλλά στο ζήσε σωστά, και στην οριστική εγκατάλειψη όλων των παραμυθατζήδων,

Το Έθνος μας δεν θα έχει ΜΕΛΛΟΝ.

Με εκτίμηση

Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης


loading...