Κουπόνια στις επιχειρήσεις!!! Τέρμα τα μετρητά

 Το νέο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών θα μοιράζει αντί για χρήματα—-κουπόνια!

Με πρόγραμμα που επιδιώκει να στηρίξει όσες επιχειρήσεις έχουν ζημιές λόγω της κρίσης που βιώνουμε όλοι, η κυβέρνηση… αποφάσισε ότι δεν θα αποδίδονται μετρητά με την κατάθεση χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, όπως γινόταν έως σήμερα, αλλά θα δίνονται κουπόνια, τα οποία θα μπορούν να τα εξαργυρώνουν οι δικαιούχοι για την κάλυψη φορολογικών υποχρεώσεων, ακόμα και για την πληρωμή του ΦΠΑ.

Το επόμενο βήμα θα είναι τα κουπόνια για ταξί, όπως ζητούσε η κα Αθηνά Λινού ή τα κουπόνια σίτισης, τα οποία έχουν προτείνει κατά καιρούς αριστεροί στην Ελλάδα;;;

Το μέτρο θα έχει τη μορφή πιστωτικών σημειωμάτων συμψηφισμού με μελλοντικές φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας πρόκειται για την επιδότηση ποσοστού των παγίων δαπανών επιχειρήσεων, που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2020, και δεν έχουν καλυφθεί από τις ενισχύσεις που έχουν δοθεί έως σήμερα.

Τα πιστωτικά, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη αναμένεται να εκδοθούν στο τέλος Μάϊου και θα έχουν ισχύ έως το τέλος του 2021.

Μέσω αυτών των πιστωτικών οι επιχειρήσεις θα μπορούν να συμψηφίζουν φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις έως το τέλος του έτους, απελευθερώνοντας έτσι ρευστότητα. Αν φυσικά έχουν ρευστό στα ταμεία τους.

Ουσιαστικά οι δικαιούχοι του προγράμματος αντί για ρευστό, θα παίρνουν «πιστωτικά σημειώματα συμψηφισμού» με μελλοντικές φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

Αυτό το μέτρο περιορίζει κατά πολύ τις οικονομικές κινήσεις που θα μπορούσε να κάνει ο κάθε επιχειρηματίας, ώστε να σώσει την επιχείρησή του, αφού δεν θα μπορεί να αξιοποιήσει χρήματα, αλλά θα κάνει μόνο συμψηφισμούς για χρέη ή οφειλές προς το κράτος, με αποτελέσματα που κάθε άλλο, παρά θα τονώσουν τον ήδη επιβαρυμένο κλάδο των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί στη χώρα μας.

loading...