Δείτε το βίντεο – Με τη φράση «ήρθε ο νονός, πάντα άξιος» καλωσόρισε στη Βουλή τον Άδωνη Γεωργιάδη ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα δώσετε απαντήσεις, θα αποδείξετε σήμερα ότι δεν πλαστογραφήσατε έγγραφα»

Με τη φράση «ήρθε ο νονός, πάντα άξιος» καλωσόρισε στη Βουλή τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ρίχνοντας τα «καρφιά» του για τη βάφτιση που πραγματοποίησε παρά τις απαγορεύσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Γεωργιάδη είπε ότι ελπίζει να δώσει απαντήσεις για το γεγονός, ζητώντας του να αποδείξει ότι δεν πλαστογράφησε έγγραφα.

«Νομίζετε ότι η Βουλή είναι τα τηλεπαράθυρο χαμηλού επιπέδου. Θα δώσετε απαντήσεις στον ελληνικό λαό, θα δώσετε απαντήσεις στους ψηφοφόρους σας. Θα αποδείξετε σήμερα ότι δεν πλαστογραφήσατε έγγραφα. Θα αποδείξετε ότι δεν παραβιάσατε τα μέτρα αλλιώς δεν θα είμαι εγώ ο οποίος θα σας κατηγορήσω. Οι ψηφοφόροι σας που σήμερα στερούνται δικαιωμάτων. Θα σας κρίνουν οι ψηφοφόροι, που στερούνται δικαιωμάτων, ενώ εσείς είσαστε από άλλη γκάμα, έχετε κάτι ξεχωριστό, είστε κυβερνητικά στελέχη» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όχι μόνο το διατυμπανίζει, αλλά μας παρουσιάζει κι ένα παλιόχαρτο», ανέφερε ο κ. Τσίπρας ζητώντας από την κυβέρνηση να απαντήσει αν αυτό το χαρτί είναι αληθές ή πλαστό. «Αν είναι αληθές να μας δείξετε πόσες άλλες τέτοιες κατ’ εξαίρεση βεβαιώσεις έχετε δώσει; Αν είναι πλαστό, οφείλει ο κ. Γεωργιάδης να καταθέσει τώρα κιόλας την παραίτησή του».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο υπουργός βάπτισε το παιδί του προέδρου της ανεξάρτητης αρχής για τις δημόσιες συμβάσεις, προσθέτοντας πως «αν δεν ισχύει να το διαψεύσει» και τονίζοντας ότι «υπάρχει ένα μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα: ότι ο υπουργός Ανάπτυξης έχει στην αρμοδιότητά του τη ΓΓ Εμπορίου που λειτουργεί ως αναθέτουσα αρχή, δηλαδή θα κληθεί ο εν λόγω πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής να ελέγξει και να είναι αδέκαστος με την υπηρεσία του κουμπάρου του».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για προσβλητική συμπεριφορά της κυβέρνησης και για «ανεπάρκεια που θέτει σε κίνδυνο την υγεία κάθε πολίτη». Είπε ότι η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες «κάνει τρία πράγματα: Υβρίζει όσους της κάνουν κριτική. Απειλεί όσους θα έπρεπε να προστατεύσει. Προκαλεί αυτούς στους οποίους θα έπρεπε να εμπνέει εμπιστοσύνη».

Δείτε το βίντεο:

Τι απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης
Ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε από την πλευρά του ότι τα έγγραφα που του επέτρεψαν να κάνει βάφτιση παρά τις απαγορεύσεις δεν είναι πλαστά, ενώ τόνισε ότι αν είχε πλαστογραφήσει το έγγραφο θα έπρεπε να παραιτηθεί όχι μόνο από υπουργός αλλά και από βουλευτής.
Είπε ότι η ειδική άδεια δόθηκε από την πολιτική προστασία μέσω ηλεκτρονικού συστήματος για τη βάπτιση του 21ος μηνών παιδιού, στους γονείς του χωρίς καμία δική του εμπλοκή και για λόγους που δεν μπορεί να αποκαλύψει.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι στην πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να χάνεται η ανθρωπιά, σημειώνοντας ότι «δεν θα γίνουμε γουρούνια γιατί θέλει να μας ρίξει στην λάσπη ο ΣΥΡΙΖΑ».
Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παρασύρει την κοινωνία στο βόθρο πληρώνοντας bots στο twitter, λέγοντας πως έκανε ακόμα μείζον θέμα ένα τροχαίο δυστύχημα, αναφερόμενος στο τροχαίο που έγινε έξω από τη Βουλή.
«Προσπαθείτε να παρασύρετε όλη την Ελλάδα σε αυτό τον βόθρο που έχετε αποφασίσει να κάνετε την Ελλάδα για να χτυπήσετε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ντροπή σας! Τελικά δεν είναι ένας ο Πολάκης, είστε όλοι Πολάκηδες στον ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης γνωστοποίησε στις 14 Μαρτίου πως έγινε νονός, βαφτίζοντας τον μικρό Νικόλαο στον Ιερό Ναό του Διονυσίου Αεροπαγίτου, στην Αθήνα. Ωστόσο, το γεγονός αυτό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις καθώς σύμφωνα με την ΚΥΑ που ισχύει αυτή την περίοδο, στην Αθήνα που είναι σε βαθύ κόκκινο δεν επιτρέπονται ούτε γάμοι, ούτε βαφτίσεις παρά μόνο κηδείες.
Ο Υπουργός, εξηγώντας πώς μπόρεσε να γίνει η βάφτιση είπε πως η οικογένεια πήρε ειδική άδεια. «Η οικογένεια για σοβαρούς οικογενειακούς της λόγους έκανε αίτηση και έλαβε άδεια για την πραγματοποίηση της την συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Η άδεια έχει ημερομηνία 05/03/2021 και εξεδόθη από την Πολιτική Προστασία» έγραψε συγκεκριμένα.
loading...