Στο διαλυτήριο το πλοίο «Θεόφιλος»

Τέλος εποχής για το πλοίο της ΝΕΛ με το οποίο γινόταν τα…. crash tests στα λιμάνια! Έπεται η διάλυση και του πλοίου «Μυτιλήνη»

Το ιστορικό πλοίο της άλλοτε κραταιής Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου, το «Θεόφιλος», τις επόμενες μέρες θα περάσει για τελευταία φορά ανοιχτά της Μυτιλήνης κατευθυνόμενο στα διαλυτήρια του Αλή Αγά στην Τουρκία, απέναντι από την πόλη της Μυτιλήνης, όπου και θα διαλυθεί.Τις προηγούμενες μέρες, το πλοίο ρυμουλκήθηκε στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος απ’ όπου μετά τις απαραίτητες εργασίες στεγανοποίησης θα οδηγηθεί στο Αλή Αγά.

Το «Θεόφιλος» πέρασε στην ιστορία και για τις συχνές τους προσκρούσεις στα λιμάνια όπου προσέγγιζε, γεγονός που προκάλεσε το ανέκδοτο «της ΝΕΛ που είναι η καλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στο Αιγαίο γιατί κάνει στα καράβια της crash test».

Μετά την κατάρρευση της ΝΕΛ , το πλοίο πέρασε στην ΑΝΕΝ (Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Νότου ΑΕ) έναντι 380.000 ευρώ. Στη συνέχεια «σήκωσε» σημαία Τόνγκο γεγονός που σήμανε την προοπτική της διάλυσης του.

Ανάλογο μέλλον επιφυλάσσεται το αμέσως επόμενο διάστημα και για ένα ακόμα πλοίο της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου, την πάλαι ποτέ ναυαρχίδα της εταιρείας το πλοίο «Μυτιλήνη».

Με τη διάλυση των πλοίων «Θεόφιλος» και «Μυτιλήνη» γράφεται ο επίλογος μιας μακράς πορείας των δύο καραβιών στις θάλασσες του Αιγαίου, με τον οποίο μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας χιλιάδες αναμνήσεις αρκετών γενεών, που μεγάλωσαν μαζί τους.

https://www.stonisi.gr/

loading...