Προσφέρουν έναν καινουρίο κόσμο! Εσύ απλά θα κάθεσαι στον καναπέ – ΒΙΝΤΕΟ

 

«Γλυκά» λόγια, ύποπτες υποσχέσεις…

Την φουτουριστική της πλατφόρμα ολογραφικής επικοινωνίας/ συνεργασίας με mixed reality, Mesh, παρουσίασε η Microsoft.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης ο Γκι Λαλιμπερτέ, συνιδρυτής του Cirque du Soleil, εμφανίστηκε στην ψηφιακή διάσκεψη Ignite της εταιρείας μέσω «holoportation», που χρησιμοποιεί τεχνολογία 3D capture για την προβολή μιας «ζωντανής» εικόνας κάποιου σε μια virtual σκηνή.

Πρόκειται για έργο «μεικτής πραγματικότητας» (mixed reality): Άνθρωποι που συμμετείχαν στην διάσκεψη από σαλόνια και γραφεία ανά τον κόσμο μπορούσαν να βιώσουν το σόου σαν «άβαταρ» που παρακολουθούσαν τα γεγονότα να εκτυλίσσονται σε έναν κοινό ολογραφικό κόσμο.

Έναν νέο εικονικό κόσμο, ο οποίος θα προσφερθεί ίσως, προκειμένου οι πολίτες να ξεχάσουν την κούραση από τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας, όντες κάπου αραγμένοι ή ξαπλωμένοι.

Έτσι λοιπόν, η Microsoft έδειξε κάποιες από τις δυνατότητες που παρέχει το Microsoft Mesh, η νέα πλατφόρμα mixed reality που λειτoυργεί μέσω Azure και επιτρέπει σε χρήστες από πολλές διαφορετικές τοποθεσίες να συμμετέχουν σε συνεργατικές και κοινές ολογραφικές εμπειρίες, σε διάφορα είδη συσκευών.

«Μπορείς να νιώσεις πως είσαι στο ίδιο μέρος κάποιον, διαμοιραζόμενοι περιεχόμενο, ή μπορείς να τηλεμεταφερθείς από διαφορετικές συσκευές mixed reality και να είσαι παρών με ανθρώπους ακόμα και αν δεν είστε φυσικά μαζί», τονίζουν οι επικεφαλής του εγχειρήματος.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, για αρχή το Microsoft Mesh θα επιτρέπει σε ομάδες με μέλη που βρίσκονται σε διαφορετικές τοποθεσίες να έχουν καλύτερες συναντήσεις/ συσκέψεις, να πραγματοποιούν συναντήσεις virtual design, να βοηθούν άλλους και να πραγματοποιούν «virtual social meetups». Σε πρώτη φάση θα μπορούν να εμφανίζονται ως «άβαταρ» σε αυτές τις κοινές εμπειρίες και, σε βάθος χρόνου, θεωρείται πως θα μπορούν να απεικονίζονται ολογραφικά όπως είναι στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τη Microsoft.

ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ:

Η σύνδεση είναι μια σπίθα που δίνει στις ζωές όλων μας νόημα. Μας ωθεί να ψάξουμε άλλους που αισθάνονται με τον ίδιο τρόπο. Για να βρούμε αυτούς που μοιράζονται τις ίδιες απόψεις μ’ εμάς, παρ’ όλ’ αυτά προσφέρουν διαφορετικές οπτικές. 

Μας προκαλούν με νέους τρόπους θέασης των πραγμάτων. Εμβαθύνουν την κατανόησή μας και εμπλουτίζουν τις ζωές μας. Σπουδαία πράγματα συμβαίνουν όταν δεσμευόμαστε σε κάτι μεγαλύτερο απ’ το εγώ μας. Η αίσθηση της συνεργασίας και τα συναισθήματα σύνδεσης που φέρνει, μας συναρπάζουν. Καθώς βάζουμε πρώτα τους ανθρώπους, η τεχνολογία ξεθωριάζει στο παρασκήνιο. 

Φαντάζει ένα τίποτα αλλά αυτό αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο κι αυτό με τη σειρά του αλλάζει τον κόσμο που βλέπουμε… Υπάρχει προοπτική στις πιθανότητες, κι αυτό που βλέπουμε και δημιουργούμε θα επεκτείνει τη φαντασία. 

Έναν κόσμο χωρίς όρια… Ένας κόσμος όπου η τεχνολογία βελτιώνει και δεν περιορίζει την ανθρωπότητα… Με τους ανθρώπους μπροστά, στο επίκεντρο και στο φως της δημοσιότητας, το μέλλον είναι εδώ και το εδώ μπορεί να είναι παντού… 

Ίσως σε έναν ακόμα εικονικό κόσμο, ο οποίος θα μας «παίρνει» από αυτόν εδώ που περιορίζει την… ελευθερία με αφορμή τον κορωνοϊό;;;

Δείτε τα βίντεο:

loading...